Читај ми!

Svet oduševljen Đokovićevom pobedom: Epski meč, ne može bolje od ovoga

Mediji širom sveta ne štede epitete na račun Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i tenisa kakav su u petak igrali – "epski", "istorijski", "spektakularan"...

Novinari španskih medija nisu mnogo puta bili u prilici da izveštavaju o Nadalovim porazima na Rolan Garosu. Svi ističu da mu je ovo tek treći u 108 mečeva na pariskoj šljaci.

Pored Šveđanina Robina Soderlinga, koji je 2009. godine napravio veliko iznenađenje, Đoković je jedini koji je dva puta sprečio Nadala da osvoji "Kup musketara".

"Rafu Nadala sa trona skinuo Đoković u meču za istoriju", naslov je izveštaja Mundo deportiva, u kojem je meč okarakterisan i kao "spektakularan".

Iako Đokovića do osvajanja 19. grend slema u karijeri čeka još jedna prepreka, madridska Marka videla je polufinale kao "detronizaciju Nadala na šljaci".

"Nadal rekao zbogom Parizu", konstatuje renomirani As u naslovu izveštaja sa polufinala.

Britanski Gardijan piše o "epskom meču", a novinar Bi-Bi-Sija smatra da je ovo bio jedan od najboljih mečeva na šljaci svih vremena.

Američki Si-En-En na svom internet portalu kaže da je svet u petak gledao pravi teniski klasik.

Podsećaju da je Đoković prvi koji je pobedio Nadala u polufinalu Rolan Garosa i prvi kojem je to pošlo za rukom nakon što je izgubio prvi set.

"Da li mi teniseri igramo isti sport kao ova dvojica?"

Mnogo zanimljivih reakcija na polufinali okršaj u Parizu došlo je i od drugih tenisera – bivših, a i aktivnih koji nisu krili divljenje prema svojim kolegama.

Nekadašnji broj jedan na ATP listi Endi Rodik napisao je na Tviteru da je meč Đokovića i Nadala jedan od najboljih koje je gledao.

"Ne možete igrati bolje na šljaci od ovoga. Čisto savršenstvo", konstatovao je Britanac Endi Mari, koji je često i na terenu mogao da se uveri kako igraju Đoković i Nadal.

Huana Martina del Potra povrede su sprečile da se i sam umeša u borbu za titulu u Parizu, ali su ga Đoković i Nadal očigledno veoma inspirisali: "Izvrsan meč. Neverovatno je kako su odigrali. Sanjam da se ponovo sretnemo."

Možda je ipak sve viđeno u petak svojim pitanjem najbolje sumirao Dijego Švarcman, kojeg je Nadal pobedio pre poraza od Đokovića: "Da li mi teniseri igramo isti sport kao ova dvojica?"

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво