Читај ми!

Sledi 58. ”Rafole”: Đoković protiv Nadala i tradicije

Verovatno najveće rivalstvo modernog tenisa koje čine Srbin Novak Đoković i Španac Rafael Nadal, dobiće svoju novu, 58. po redu epizodu u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

58. ”Rafole”, odnosno okršaj Rafe i Noleta biće ujedno i borba za finale na drugom grend-slemu sezone.

U dosadašnjih 57 duela dva majstora tenisa Novak je slavio jedan put više - 29:28, s tim što je ta prednost u prethodnom periodu smanjena jer je Nadal dobio poslednja dva međusobna duela (nedavni u finalu Rima, te poslednji na Rolan Garosu u prošlogodišnjem finalu).

Iako je Đoković (1) već duže vreme suvereni vladar i broj jedan svetskog tenisa, koji je nedavno ušao u istoriju kao teniser sa najviše nedelja na vrhu ATP liste, protiv Nadala (3) na Rolan Garosu niko ne može da se nazove favoritom, pa čak ni da ima bilo kakvu prednost pred duel sa čovekom koji je turnir u Parizu osvajao čak 13 puta!

Šljaka u Bulonjskoj šumi je bez dileme mesto gde se Nadal (naj)bolje oseća i gde je dobio sedam od osam odigranih duela protiv Đokovića, a jedinu pobedu Novak je slavio 2015. u četvrtfinalu, da bi kasnije izgubio finale o Vavrinke.

Od ukupno 26 duela koji su igrani na crvenoj podlozi španski teniser dobio je 19.

Dakle, kao retko kada Novak će u neki meč ući sa ne mnogo, ali ipak sa manjim šansama od protivnika, što će on sasvim izvesno uzeti i iskoristiti kao motivaciju i resurs za dodatnu energiju na terenu u pokušaju da izbori meč za svoju drugu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali i smanjivanje razlike u broju osvojenih grend-slem titula (20:18 je za Nadala).

Duel Đokovića i Nadala na terenu ”Filip Šatrije” na programu je u petak, najverovatnije u večernjem terminu, uz prenos na RTS-u.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво