Читај ми!

Federer se povukao sa Rolan Garosa, ništa od potencijalnog meča sa Đokovićem

Švajcarski teniser Rodžer Federer povukao se sa Rolan Garosa posle meča trećeg kola. Federer je u četvrtoj rundi trebalo da igra protiv Italijana Matea Beretinija, koji će tako bez borbe doći do plasmana u četvrtfinale.

Švajcarac je odlučio da završi turnir nakon teškog okršaja u trećoj rundi sa Dominikom Kepferom, koji je trajao više od tri i po sata i završen je duboko posle ponoći.

Šampion iz 2009. godine se mnogo istrošio i na konferenciji za medije nagovestio odustajanje sa turnira, pošto nije dovoljno spreman nakon dvostruke operacije kolena.

"Posle konsultacija sa svojim timom, odlučio sam da se danas povučem sa Rolan Garosa. Nakon dve operacije kolena i više od godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje telo i budem siguran da sebe ne forsiram previše na putu oporavka. Oduševljen sam što sam završio tri meča jer ne postoji bolji osećaj od onog na terenu. Vidimo se uskoro", objavio je Rodžer na društvenim mrežama.

To znači da će Beretini bez borbe proći u četvrtfinale, ali i da neće doći do očekivanog duela sa velikim rivalom Novakom Đokovićem.

"Rolan Garos žali zbog povlačenja Rodžera Federera koji je odigrao neverovatan meč sinoć. Svi smo bili oduševljeni što se Rodžer vratio u Pariz gde je igrao tri meča na visokom nivou. Želimo mu sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Gi Forže, direktor turnira.

Najbolji teniser današnjice u četvrtom kolu se sastaje sa mladim Lorencom Musetijem i ukoliko trijumfuje, ide upravo na Beretinija.

Sledeći cilj sa osvajača 20 grend slem trofeja jeste da se potpuno oporavi i bude spreman za omiljeni turnir – Vimbldon.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се