Читај ми!

Novaka čeka italijanski vunderkind i kreator najlepšeg poena na turniru

Mladi italijanski teniser Lorenco Museti plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa u kojem bi mogao da igra sa Novakom Đokovićem. Museti je pobedio Marka Čekinata u italijanskom derbiju posle preokreta (3:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3) i tako na svom debitantskom nastupu na grend slemu obezbedio drugu sedmicu.

Italijanski vunderkind koji je ove sezone eksplodirao i došao nadomak top 50 na svetu, nastavio je sa sjajnim partijama u Parizu.

Pošto je izbacio Jasutaku Učijamu i Aleksa de Minora, nije ga pokolebalo ni što je izgubio prvi set od mnogo iskusnijeg sunarodnika, a potom i ispustio prednost u setovima.

Čekinato je već igrao polufinale na Otvorenom prvenstvu Francuske, tada je šokirao i Đokovića, ali sada nije mogao da spreči poraz.

U finišu trećeg seta 19-godišnjak iz Karare je odigrao možda i najlepši poen čitavog Rolan Garosa, kada je stigao lob rivala i udarcem iza leđa mu uzvratio na isti način.

Nešto kasnije je došao do velikog trijumfa i kao nagradu će dobiti meč sa boljim iz okršaja Novaka Đokovića i Ričardasa Berankisa.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара