Читај ми!

Federerov trijumfalni povratak u Pariz, Medvedev ostvario prvu pobedu na Rolan Garosu u karijeri

Švajcarski teniser Rodžer Federer vratio se u Pariz posle dve godine i ostvario ubedljivu pobedu na startu takmičenja. Federer je savladao Denisa Istomina iz Uzbekistana, rezultatom 6:2, 6:4, 6:3. Drugi dan drugog grend slema u sezoni obeležio je i uspeh trećeg igrača planete Danila Medvedeva, koji je prvi put u karijeri pobedio u jednom meču na Rolan Garosu.

Federer nije igrao prošle sezone u Parizu, a ovo mu je tek drugi nastup u poslednjih šest sezona, pošto je imao  pauzu od 2015. do 2019. godine.

Iako je sezonu na šljaci započeo neuspehom u Ženevi i porazom u prvom kolu od Pabla Anduhara, sada je odigrao mnogo kvalitetnije.

Bio je raspoložen od samog starta, agresivno je napadao i trudio se da on rešava poene. Servis ga je dobro služio dok, sa druge strane, Istomin nije imao rešenja za napade rivala.

Prvi brejk Rodžer je napravio na startu, a onda je još jednim došao do vođstva u setovima.

U drugom mu je bilo dovoljno da jednom oduzme servis Uzbekistancu, baš kao i u trećem, pa je posao završio za nešto više od sat i po vremena.

Federer sada čeka boljeg iz okršaja Marin Čilić – Artur Riderneh.

Osim povratka dvadesetostrukog grend slem šampiona, dan na terenima u Bulonjskoj šumi obeležio je i nesvakidašnji uspeh Danila Medvedeva.

Medvedev, inače treći igrač planete, koliko god neverovatno zvučalo, ostvario je prvi trijumf na Rolan Garosu u karijeri.

Rus je više puta ponovio da ne voli da igra na šljaci, ali je sada bio dovoljno kvalitetan i koncentrisan za pobedu. Savladao je neugodnog Aleksandra Bublika iz Kazahstana, po setovima 6:3, 6:3, 7:5.

Njega sada očekuje okršaj sa Tomijem Polom koji je preživeo dramu i pravi maraton protiv Kristofera O'Konela, rezultatom 6:2, 6:4, 4:6, 4:6, 10:8.

Dalje su prošli još Janik Siner, Džon Izner, Kasper Rud, Rajli Opelka...

Rolan Garos počeo je u nedelju i traje do 13. juna, igra se za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи