Читај ми!

Novak osvojio titulu u Beogradu, Molčan skupo prodao kožu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Slovaka Aleksa Molčana 2:0 u setovima (6:4, 6:3) i osvojio turnir u Beogradu.

Novak je ponovo "kralj" Beograda, prvi put još od 2011. godine, a do titule u svom rodnom gradu došao je teže od očekivanog.

Slovak Aleks Molčan, teniser koji zauzima 255. mesto na ATP listi i koji do prošle nedelje nije pobedio nijedan meč na ATP turu, skupo je prodao kožu.

Počelo je u sjajnom ritmu i sa dva vezana brejka, koji su nagovestili da će dvojica tenisera odigrati zanimljiv meč.

Molčan je u petom gemu prvog seta ponovo uspeo da oduzme servis Đokoviću, ali mu srpski teniser još jedom uzvraća istom merom već u narednom gemu.

Da bi osvojio prvi set rezultatom 6:4, Novak je morao da osvoji još dva brejka, pošto je propustio šansu da ovaj deo meča privede kraju svojim servisom, što je i uradio, pa je nakon 46 minuta tenisa poveo sa 1-0 u setovima.

Očekivalo se da će osvajanje prvog seta i to nakon četiri brejka, znatno olakšati posao Đokoviću protiv neiskusnog rivala, ali se Molčan nije predavao ni u nastavku.

U uvodnih pet gemova drugog seta nije viđen brejk, ali je potom u šestom Novak uspeo da oduzme servis rivalu, iako je gubio u tom gemu sa 0:40.

Kada je poveo sa 4:2 i imao gem na svoj servis, delovalo je kao da će meč uskoro biti priveden kraju, ali je potom Slovak uzvratio brejk i smanjio na 4:3.

Serija brejkova nastavila se i u narednom gemu, pa je Đoković poveo sa 5:3.

Srpski teniser je potom napokon uspeo da odigra kvalitetan servis gem, iskoristi drugu meč loptu i osvoji drugi set sa rezultatom 6:3.

Novak je tako nakon skoro sat i po tenisa došao do svoje 83. titule u karijeri, a treće u Beogradu.

Đoković je osvojio drugo ovogodišnje izdanje Beograd opena i tako napravio odličnu uvertiru pred nastup na Rolan Garosu.

Drugi Grend slem u sezoni započinje duelom protiv Tenisa Sandgrena u ponedeljak.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи