Читај ми!

Đoković kroz nervozu i bes do drugog kola u Beogradu

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković uspešno je startovao na Beograd openu, pobedom nad Matsom Morajngom u drugom kolu. Đoković je rutinski savladao Morajnga rezultatom 6:2, 7:6 (7-4) u drugom izdanju ATP turnira iz serije 250 u srpskoj prestonici.

Novak nije blistao na Centralnom terenu teniskog centra koji nosi njegovo ime, ali je odigrao koliko je bilo dovoljno za siguran trijumf.

Iako nema običaj da igra u sedmici pred grend slem turnir, odlučio je da ponovo dođe u Beograd, kako bi se što bolje spremio za Rolan Garos.

Prvi izazivač bio mu je malo poznati Morajng, trenutno 253. igrač na ATP rang-listi, koji je u prvom kolu eliminisao Belorusa Egora Gerasimova.

Na startu meča je pokazao da nije slučajno napravio iznenađenje, pošto je pre svega bekhendom diktirao ritam u poenima.

Ipak, posle petnaestak minuta se "izduvao", Đoković je počeo da diže nivo igre i preuzima kontrolu. Prvi brejk napravio je u petom gemu, da bi onda produžio seriju i poveo u setovima nakon nešto manje od 40 minuta igre.

Činilo se da će odlučujući trenutak biti onaj u trećem gemu drugog seta, kada je sačekao nove greške rivala, a onda malobrojnu publiku obradovao sjajnim potezom.

U karakterističnom stilu je iz defanzive, odigrao pasing-šot bekhendom po dijagonali i napravio brejk za 2:1, ali se dogodio potpuni preokret.

Đoković se unervozio i ušao u veoma negativnu fazu, pa je zbog ponašanja na terenu dobio dve sudijske opomene. Nerviralo ga je što ne uspeva da probije bedem rivala koji je pucao sa svih pozicija, posebno bekhendom.

Surovo je slomio i reket i meč se odužio, ali je Novak ipak uspeo da se u završnici smiri i završio je posao posle nešto više od sat i po vremena igre.

Tako je obezbedio duel sa Federikom Korijom, koji je prethodnoj rundi eliminisao Pabla Kuevasa.

Turnir u Beogradu igra se za nagradni fond od 511.000 evra.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво