Vimbldon neće biti pomeren, pauza posle Rolan Garosa samo dve nedelje

Uprkos odlaganju početka Rolan Garosa za sedam dana, ovogodišnji Vimbldon biće održan se po unapred utvrđenom terminu od 28. juna, saopštili su čelnici čuvenog teniskog grend slema.

Teniska federacija Francuske bila je primorana da start Rolan Garosa pomeri za 30. maj, usled brojnih problema izazvanih pandemijom koronavirusa, poštovanja protokola i pridržavanja svih epidemioloških mera.

Za takvu odluku dobijena je podrška Borda četiri grend slema, uzimajući u obzir sve okolnosti i izazove sa kojima se suočavaju organizatori najznačajnijeg teniskog turnira na šljaci.

Na ovaj način teniska sezona na travi biće skraćena za sedam dana, a početak Vimbldona se neće odlagati, kako bi se izbegla dalja pomeranja u teniskom kalendaru.

Od sledeće godine, razmak između Rolan Garosa i Vimbldona ponovo će biti tri nedelje, po odluci koja je doneta 2015. i koja je naišla na opšte odobravanje u teniskom svetu, pre svega zbog činjenice da teniseri imaju dovoljno vremena da se pripreme za igranje na drugačijoj podlozi.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво