Čitaj mi!

Đorđe Đoković: Četiri teniska turnira ove godine u Beogradu

Beograd će ove godine organizovati četiri teniska turnira u obe konkurencije, saopštio Đorđe Đoković, direktor ATP turnira "Serbia open 2021. Turniri su iz serije 250 a dugoročni cilj je da se dobije licenca i za seriju 500.

Turnir "Serbia open 2021" iz serije 250, održaće od 19. do 25. aprila u Beogradu bez prisustva publike i uz ograničeno prisustvo medije.

Đoković je istakao da će nastupiti 12 igrača iz Top 35, među kojima su najbolji teniser sveta Novak Đoković, Dominik Tim, Gael Monfis i Aslan Karacev, kao i da je Stan Vavrinka morao da otkaže učešće zbog povrede.

"Uložili smo velike napore da vratimo ATP turnir u Srbiju i da ga organizujemo na najvišem nivou u skladu sa merama Vlade Srbije i ATP-a. Ovo je samo početak, nama je cilj da turnir u narednim godinama dobije licencu 500. Odziv igrača je dobar, s obzirom na to da se u isto vreme igra turnir u Barseloni", rekao je Đoković na zoom konferenciji za medije i zahvalio gradu i državi na velikoj pomoći.

Đoković je naveo da će nedelju dana pre ATP turnira biti organizovan i čelendžer za tenisere, a potvrdio je da će prestonica Srbije biti domaćin i VTA turnira iz serije 250, koji će biti na programu od 16. maja, kao i da će Beograd organizovati i ženski čelendžer od 22. jula.

Igrači će biti smešteni u "polubalonu", izolovani, sa redovnim testiranjem, a turnir će imati i humanitarni značaj, jer će se za svaki as donirati određena suma za humanitarne svrhe preko "Fondacije Novak Đoković".