Čitaj mi!

Kecmanović posle maratona savladao Brodija i plasirao se u drugo kolo Majamija

Miomir Kecmanović savladao Britanca Liama Brodija sa 2:1 po setovima 7:5, 6:7, 6:1 i plasirao se u drugo kolo mastersa u Majamiju. Naredni protivnik našeg tenisera je Italijan Manarino.

Miomir Kecmanović je uspeo da prebrodi prvu prepreku u Majamiju. Nadigrao je Brodija, koji je pružio snažan otpor i osvojio drugi set. Ipak, naš teniser je u odlučujućem setu bio ubedljiv i dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan gem.

Prvi je do brejka prednosti stigao Bodi kada je u drugom gemu oduzeo servis našem teniseru. U petom gemu Kecmanović je prpustio šest brejk prilika. Ipak propušteno je nadoknadio u sedmom kada je uspeo da vrati brejk. Do prednosti naš teniser je stigao na naredni servis protivnika i poveo sa 5:4.

Međutim, protivnik se nije predavao i kada je naš teniser servirao za set uspeo je da vrati brejk i tako produži set. Ipak, Kecmanović je smogao snage osvojio naredna dva gema, uz još jedan brejk, i reši prvi set u svoju korist, 7:5.

Kecmanović je odlično započeo drugi set, na samom startu oduzeo je servis protivniku i stigao do ranog brejka. Potom je usledio period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise, sve do šestog gema, kada Brodi koristi drugu brejk priliku i dolazi do izjednačenja - 3:3.

Ponovo su oba tenisera osvajala svoje servis gemove pa je set rešen u taj-brejku. U ovom periodu Kecmanović je prvo uspeo da vrati dva mini-brejka, potom još jedan. Ipak, Brodi uspeva da, uz još jedan mini-brejk stigne do dve set lopte, drugu na svoj servis je iskoristio i izborio se za treći set.

U odlučujućem setu Kecmanović je igrao kao preporođen. Nakon što su uvodne servis gemove teniseri rešili u svoju korist, na terenu kao da je ostao samo naš teniser. Redom je osvajao gemove i uz dva brejka lako rešio set i meč u svoju korist - 6:1 u odlučujućem setu.