Читај ми!

Đoković: Sa sedam godina sam se usudio da kažem...

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković još jednom se zahvalio svima koji ga podržavaju i koji su mu pomogli da dođe do istorijskog rekorda – 311 sedmica na prvom mestu ATP rang-liste. Đoković je u ponedeljak postao svetski "broj 1" sa najdužim stažom, oborivši dosadašnji učinak Rodžera Federera.

Novak je istakao da mu je bilo potrebno mnogo truda, želje, ali i ljubavi, kako bi ostvario dečačke snove.

"Kada sam imao samo sedam godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu", počeo je Đoković na Instagramu.

"To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao – slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta."

Osvajač 18 grend slem trofeja se zahvalio svima koji su mu čestitali na novom uspehu, ali im i poručio da ne želi da ga pamte samo kao sjajnog tenisera.

"Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće. Primam puno čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji."

Za kraj, imao je poruku i za kolege i protivnike – još nije završio.

"Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu", zaključio je Đoković.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво