Читај ми!

Novak je vladar Melburna – 9/9!

Deveto finale i deveta titula! To je učinak najboljeg srpskog tenisera svih vremena i trenutno najboljeg igrača planete posle današnjeg finala Australijan opena, u kojem je vrlo dobrom i vrlo sigurnom igrom u tri seta nadigrao Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 (7:5, 6:2 i 6:2). Novaku je ovo 18. osvojeni grend slem trofej i sada zaostaje samo dva za Federerom i Nadalom.

Ovde možete pogledati lajv blog finalnog meča, u kojem je Novak pobedio sa maksimalnih 3:0. 

Dominacija i perfektan učinak kada dođe do finala svog omiljenog velikog turnira danas je produžen na devet, te je posle 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019. i 2020, titulu osvojio i ove godine.

Odličan početak i rano vođstvo Novaka od 3:0 nije uplašilo Medvedeva, koji je ubrzo uzvratio istom merom i polako preuzimao inicijativu.

Ipak, Beograđanin je prepoznao taj momenat i zaigrao najbolje što može, pa je u 12. gemu oduzeo servis rivalu i završio set sa 7:5.

Drugi set Rus je otvorio idealno, brejkom, ali je Srbin uzvratio već u narednom gemu. Uz to, Novak u četvrtom gemu ponovo uzima servis Medvedevu i time stiče, ispostaviće se, presudnu prednost.

Posle 36 minuta igre vladar Melburna je osvojio i drugi set, ovoga puta sa 6:2 i to završivši ga novim brejkom koji je dodatno unervozio ruskog igrača.

Početak trećeg seta donosi dve brejk lopte za Medvedeva, ali je i to Novak spasao, te pronašao dodatnu snagu da napravi brejk već u sledećem, a onda rutinski priveo meč kraju (6:2 u trećem setu), za svoju devetu titulu na Australijan openu.

Osim što je nastavio svoju dominaciju Melburnu i drugi put vezao po tri titule na "Rod Lejver areni", Novak se dodatno približio najvećim rivalima, Nadalu i Federeru, koji sada imaju svega dve grend-slem titule više od srpskog majstora (po 20).

Za sada.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво