Читај ми!

Karacev osetio moć broja jedan, Đoković u finalu Australijan opena

Novak Đoković savladao Rusa Aslana Karaceva sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2, i plasirao se u finale Australijan opena. U borbi za svoju devetu titulu na ovom turniru naš teniser će igrati sa boljim iz duela Cicipasa i Medvedeva.

Karacev se trudio da bude ravnopravan rival, koliko god mu je to polazilo za rukom. Kada je naš teniser počeo da "čita "servis protivnika, stvari su došle na svoje mesto. Novak je uspostavio dominaciju, njegove loptice su imale "oči".

Pogađao je linije i igra protivnika se polako raspadala. Rus je pokušavao da parira, ipak nedostaje mu još mnogo iskustva da bi ozbiljnije zapretio Đokoviću. Svakako je imao šta da nauči u ovom duelu. Napravio je dva brejka, pokazao se u dobrom svetlu i završio svoje bajkovito učešće.

Protivnik je pružio sjajan otpor broju jedan. Ipak, to nije bilo dovoljno za bolji rezultat protiv izuzetno raspoloženog Novaka. Rus se izborio za častan poraz i pokazao zašto je stigao do polufinala u svom debitantskom nastupu na grend slem turniru.

Ravnopravna borba vodila se sve do rezultata 3:3 u prvom setu. Tada je naš as pojačao i uz jedan brejk vezao naredna tri gema i osvojio prvi set sa 6:3.

U drugom setu dominirao je naš teniser. Đoković je uz dva brejka stigao do 5:1. Karacev odgovara, vraća jedan brejk i prilazi na 5:4. Novak nije dozvolio da se set produži, izborio se novim brejk loptama, osvojio svoj servis i rešio drugi set u svoju korist sa 6:4.

Na startu trećeg seta Novak je oduzeo servis protivniku. Uzvratio je Karacev i odmah vratio brejk. To je izgleda "naljutilo" našeg asa, koji ponovo osvaja brejk prednosti – 3:2.

Uz još jedan brejk naš teniser vezuje još tri gema i asom broj 17 stavlja tačku na ovaj duel – 6:2 u trećem setu.

Ovako je protekao polufinalni duel.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво