Читај ми!

Australijske vlasti odbile sve Đokovićeve zahteve

Zahtevi koje je Novak Đoković poslao organizatorima Australijan opena u želji da svi učesnici dobiju iste uslove tokom boravka na turniru, odbijeni su jednoglasno i neće biti ispunjeni. Australijske vlasti odbile su zahteve prvog tenisera planete i predsednika Udruženja igrača (PTPA).

Đoković je pokrenuo "pobunu" i poslao listu zahteva organizatorima kako bi svi učesnici imali iste uslove, nakon mnogih žalbi da se osećaju kao u zatvoru u Melburnu.

Međutim, lokalne vlasti u državi Viktorija, čiji je Melburn glavni grad, saopštile su da se pravila koja se tiču bezbednosnih mera i protokola neće menjati.

"Pravila se neće menjati jer su stigla od javnih zdravstvenih saveta. Ljudi mogu slobodno da daju spiskove želja, ali odgovor je 'ne'. Znam da je nekoliko igrača 'brbljalo' o pravilima. Ona važe za njih kao i za sve ostale. Svi su o tome bili informisani pre dolaska i to je bio uslov koji su prihvatili. Ovde nema posebnog tretmana jer vas virus ne tretira posebno. Dakle, ni mi nemamo poseban tretman", istakao je premijer Viktorije Danijel Endrjuz.

Ema Kazar, komesarka za rukovođenje krizom izazvanom koronavirusom i organizovanjem karantina u državi Viktorija, potvrdila je da neće biti nikakvih promena.

"Definitivno 'ne' od mene. Ne menjamo naš program", jasno je odgovorila Ema Kazar.

"Shvatamo da je 14 dana u karantinu zaista teško. Ovde smo da radimo sa igračima i Teniskom asocijacijom Australije, kako bismo njihove treninge učinili što prijatnijim."

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво