Читај ми!

Federerov rekord izvesno pada, Đoković sigurno prvi do 1. marta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osigurao je prvo mesto na ATP rang-listi najmanje do prvog marta sledeće godine, posle objavljivanja rasporeda turnira na početku nove sezone. To znači da će Đoković sigurno biti prvi 309 nedelja, jednu manje od rekordera Rodžera Federera.

Teniska asocijacija profesionalaca (ATP) objavila je raspored turnira za prva dva meseca 2021. u kojoj je glavna promena kasniji početak Australijan opena.

Neće biti turnira u Dubaiju, a zbog načina bodovanja zadržanog iz sezone za nama, jasno je da najbliži pratioci neće moći da stignu Novaka sve do marta.

Trenutno ima 12.030 bodova, 2.180 više od drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala, dok je na trećem mestu je dominik Tim sa 9.125 bodova.

To znači da će najbolji srpski sportista gotovo izvesno oboriti Federerov rekord i postati najbolji teniser u istoriji po broju sedmica na prvoj poziciji.

Đoković je u ponedeljak počeo 300. nedelju kao "broj 1", postavši tek drugi igrač koji je po tom parametru ušao u "klub 300".

Osvajač 17 grend slemova potvrdio je da će sa Srbijom braniti titulu na ATP kupu, a potom i krenuti u pohod na deveti trofej u Melburnu, od 8. do 21. februara.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара