Читај ми!

Novak nije izdržao, snaga uma na Timovoj strani za finale Londona

Dominik Tim je savladao Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 7:6, i plasirao se u finale završnog turnira u Londonu. U borbi za trofej igraće sa boljim iz duela Medvedev – Nadal.

Sjajan tempo nametnuli su teniseri od samog početka meča. Poraz nije bio opcija. Rovovska borba pretvorila se u igru nerava. Svaki poen je morao da se pošteno zaradi. Samo milimetar popuštanja značio je gubitak i prednost za protivnika. Nedostajala je samo publika da svojim prisustvom uveliča ovaj spektakularni meč. Sve je bilo na ispitu, fizička i mentalna snaga, taktika, na kraju Đoković nije izdržao, spasao je četiri meč-lopte u taj-brejku drugog seta. U taj-brejku odlučujućeg seta odlično je krenuo, ali je protivnik imao odgovor i rešio je meč u svoju korist.

Ravnopravna borba od starta duela, oba tenisera su čekala grešku protivnika. Strpljivo su gradili poene. Viđeno je nekoliko sjajnih poteza. Jedinu brejk šansu u setu imao je Tim u 11. gemu, kada je uspeo da oduzme servis našem teniseru i stekne brejk prednosti.

U narednom gemu Austrijanac je bio siguran na svoj servis i rešio je prvi set u svoju korist – 7:5.

Slična slika i u drugom setu. Ponovo su oba tenisera sjajno servirala. I opet je Tim osvojio brejk priliku, ovoga puta u petom gemu. Novak je uspeo da se izvuče i osvoji gem.

U osmom gemu i Novak je prvi put osvojio brejk loptu na meču. Tim je uz malo sreće odbio napad, i osvojio gem, 4:4. Nastavljeno je nadmudrivanje. Đoković je imao dve vezane brejk i set lopte u 12. gemu, međutim, Tim je uspeo da se izvuče pa je set rešen u taj-brejku.

Pravi triler u taj-brejku. Oba tenisera su propustila po nekoliko šansi, Tim meč-lopti, a Novak set-lopti. Na kraju više mentalne snage je imao naš as i osvojio je ovaj period sa 12:10.

Odlučujući set doneo je još žešći tempo. Oba tenisera su sjano servirala, ali i pored toga, morali su da se pomuče za svaki poen. Nije viđena nijedna brejk prilika pa je meč rešen u taj-brejku.

Sjano je krenuo Novak uz dva mini-brejka poveo je sa 4:0. Međutim, tada je Tim krenuo žestoko i vezao šest poena. Drugu meč-loptu na svoj servis je iskoristio za 7:5 u taj-brejku.

Ovako je protekao meč.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво