Читај ми!

Đoković želi kraće mečeve, Nadal protiv presedana na grend slemovima

Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisera sveta, imaju oprečna mišljenja kada je u pitanju budućnost tenisa i promene koje bi mogle da se dogode. Dok Đoković želi da se igra maksimalno ubrza kako ne bi vremenom opadao broj navijača, Nadal želi da se zadrži deo teniske tradicije barem na onim najvećim turnirima – grend slemovima.

Posle mečeva prvog kola na Završnom turniru u Londonu, Srbinu i Špancu postavljeno je isto pitanje – da li bi na grend slemovima trebalo da se uvede promene i da se mečevi igraju na dva, umesto na tri dobijena seta kao što je to sada slučaj?

"Zagovornik igranja mečeva na tri seta – svugde. Iako grend slem turniri imaju dugu tradiciju i istoriju. Ne znam da li postoji šansa da to promenimo. Ali, da – više bih voleo mečeve na tri odigrana seta", izjavio je Đoković.

Srpski teniser je kao argument za ovakav stav naveo da mlađe generacije nemaju toliko pažnje kao ranije i da je trenutni broj godina prosečnog gledaoca tenisa 61, što je previše.

"Nekada mečevi mogu da budu predugi, što utiče i na igrače. Imamo najdužu sezonu od svih velikih sportova koja traje tokom čitave godine", dodao je svetski "broj 1".

Rafael Nadal, njegov najveći rival, nikada ne bi menjao aktuelna grend slem pravila.

"Potpuno sam protiv promene broja setova na grend slemovima. Imamo uvek dan pauze. Mislim da igranje u pet setova daje potrebnu različitost tim turnirima, a istovremeno je deo istorije našeg sporta", kaže Nadal i objašnjava:

"Osvojiti Grend slem na tri odigrana seta... Potrebno je da od igrača tražite još nešto, zar ne? Morate da budete mentalno jači, fizički jači... Sve to u kontinuitetu, tokom dve duge nedelje..."

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво