Čitaj mi!

Medvedev posle preokreta nadigrao Pospišila

Ruski teniser Danil Medvedev nadigrao je Kanađanina Vaseka Pospišila sa 2:1 (4:6;6:3;6:2) posle preokreta u drugom kolu ATP turnira u Beču. Iako je Vasek Pospišil poveo u prvom setu Medvedev nije dozvolio da priredi iznenađenje već je načinio preokret za plasman u četvrtfinale.

Kanadski teniser Vasek Pospišil je samouvereno ušao u meč sa šestim igračem na listi i posle ravnopravne borbe u finišu prvog seta uspeo da iskoristi prvu brejk šansu za 6:4 i vođatvo od 1:0 u meču.

I u nastavku Pospišil na sredini seta opet prvi dolazi do brejk šanse pripretivši da priredi novo iznenađenje na turniru, ali Mesvedev uzpeva da sačuva servis. Potom Medvedev uzvraća osvajanjem brejk šanse koju pretvara u vođstvo sa 5:3 u drugom setu, da bi potom bez izgubljenog poena potvrdio prednost i izjednačio na 1:1 u setovima.

Ušlo se u treći, odlučujući set a Danil Medvedev je već na drugom servis genu suparnika osvojio brejk šansu koju pretvara u prednost od 2:1 da bi potom nastavio u istom ritmu do novog brejka za ubedljivih 6:2 i pobede u meču. 

Učetvrtfinalu Danil Medvedev igraće sa Kevinom Andersonom, 111. igračem na listi, koji je u pethodnom meču priredio iznenađenje nadigravši Pabla Karenjo Bustu 15. igrača svetasa 2:0 (7:5;6:1).

div id="adoceanrsvdcfhklggd">