Читај ми!

Đoković nije siguran da će braniti titulu u Australiji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je danas za srpske medije nakon treninga u Beogradu i tom prilikom rekao da sada nije siguran da će igrati na Australijen openu, gde bi trebalo da brani titulu.

Prvi reket sveta pauzu u sezoni provodi u Beogradu, gde i trenira i priprema se za nastavak.

Nakon današnjeg treninga, njegov tim je organizovao razgovor sa srpskim medijima. Jedno od prvih pitanja bilo je o njegovom nastupu na Australijen openu, gde bi trebalo da brani titulu. 

"Još nisam siguran za Australiju, u smislu datuma kada se ide tamo, zbog porodice, priprema i svega. I svih tih ograničenja, restrikcija koje su takve kakve su. Nadamo se da će se promeniti nešto, da će se smanjiti taj karantin. Ako sve ostane tako kako je sada, verujem da će većina nas ranije da ide...", rekao je Đoković.

On je dodao da želi i ima u planu put, ali da sada ne može da zna kakva će situacija biti uoči početka nove sezone i prvog grend slema.

"Takođe, još ne znam šta će biti sa ATP kupom. Razgovaraću na kraju sezone sa svojim timom", dodao je Novak.

On se dotakao i celokupne situacije i problema koje pandemija kovida 19 stvara sportistima širom sveta.

"Za razliku od mnogih sportista, imamo sreće da možemo da se takmičimo u određenim, posebnim uslovima. Ali opet, možemo da igramo, da zarađujemo, što ne mogu svi drugi sportovi, odložena su čak i Olimpijske igre."

"Moramo da pratimo šta nam propisuju državni organi, oni koji imaju moć. Da li se slažemo ili ne, moramo da pratimo instrukcije. Ponavljam, tenis ima sreću što se nastavio i u izmenjenom obliku. Imamo i završetak sezone. Šta će biti sledeće godine, mislim da mali procenat ljudi na svetu to može da zna."

Pored titule u Melburnu, Đoković je igrao u finalu Rolan Garosa, gde je izgubio od Rafaela Nadala, dok je sa Ju-Es opena diskvalifikovan.

"Postoji žal što nisam uzeo Ju-Es open ili Rolan Garos. Mislim da sam bio u izvanrednoj formi na oba grend slema. U Parizu sam dogurao do finala, imao samo boljeg rivala i nisam bio na nivou. Na Ju-Es openu se desila ta nesrećna situacija, ali na ostalim turnirima na kojima sam učestvovao, osvojio sam ih."

"Ako ne računamo diskvalifikaciju, ove godine izgubio sam samo od Nadala u Parizu. Mislim da igram tenis života. Ova sezona po pobedama i kvalitetu tenisa može da se poredi sa najboljim sezonama koje sam imao 2011. i 2015. godine", rekao je Đoković.

On je dodao da su u plan i nastupi na turnirima u Beču i Londonu, kao i da je cilj da zadrži bodovnu prednost i da godinu završi na prvom mestu na ATP listi.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво