Čitaj mi!

Turnir tokom vanredne situacije – šta će biti sa mastersom u Parizu

Odluka Francuske da ubede vanrednu zdravstvenu situaciju i policijski čas zbog rasta broja zaraženih koronavirusom uticaće umnogome na sportska dešavanja u toj zemlji. Novi problemi odraziće se na nacionalna prvenstva u svim sportovima, ali i na međunarodne događaje koji su zakazani u periodu od četiri nedelje, koliko će na snazi biti nova mera.

Među njima je i masters u Parizu, koji je od 31. oktobra do 8. novembra zakazan u hali "Bersi".

"Epidemija predstavlja katastrofu u javnom zdravstvu koja svojim karakterom i težinom dovodi u opasnost zdravlje stanovništva", saopštile su francuske vlasti i potvrdile da će policijski čas biti na snazi svakoga dana od 21.00 do 6.00.

Zbog toga se nameće pitanje šta će biti sa pariskim mastersom koji služi kao poslednja priprema za Završni turnir u Londonu.

Takmičenje u "Bersiju" standardno se održava u dve sesije, jutarnjoj i večernjoj, koja počinje u 19 časova. I pored novih mera, postoji mogućnost održavanja turnira bez publike, ali će organizatori morati da naprave izmene i eliminišu večernje mečeve iz rasporeda.

Pod trenutnim pravilima u Francuskoj je moguće dobiti dozvolu za izlazak napolje i tokom policijskog časa, ukoliko postoji potvrda o zaposlenju u nekom od određenih sektora.

Podsetimo, prošle sezone na mastersu u Parizu titulu je osvojio Novak Đoković, ali on najverovatnije neće nastupiti ponovo jer odlučio da se posle 13 godina vrati u Beč i tamo napravi pripremu za London.

Novaku će, prema izmenjenim pravilima bodovanja, ostati 1.000 bodova zbog prošlogodišnjeg trofeja i moći će u Beču da zaradi još 500, pa se ne očekuje da zaigra u prestonici Francuske.

Masters u Parizu biće igran za nagradni fond od 3.901.015 evra.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">