Читај ми!

Nadal: Novak me razbio u Australiji, sada sam ja njega

Španski teniser Rafael Nadal nakon osvajanja titule na Rolan Garosu izjavio je da je ostvario veliki uspeh u teškoj godini, u kojoj je koronavirus mnogo toga promenio. Pošto se s Novakom smenjuje u pobedama, Španac je rekao da je sada na njega bio red da upiše trijumf.

Nadal je na dominantan način savladao Novaka sa 3:0 u osvojio 13. trofej na Rolan Garosu.

"Čestitke Novaku na još jednom sjajnom turniru, on je mene razbio u Australiji, sada je došao red da ja pobedim njega, sve je to deo igre. Mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog, jednom pobedi jedan, drugi put drugi. Sve najbolje mu želim u budućnosti", prvi su utisci Nadala nakon finala.

Španski teniser uputio je zahvalnicu svom timu i porodici, koji su bili uz njega u teškom periodu.

"Zahvaljujem se svom timu. Posle svega kroz šta sam prolazio, kroz razne povrede, bez velikog tima, ne bi bilo ništa od ovoga. Mnogo im zahvaljujem, ne samo timu, već svima. Porodici i navijačima, kako onima što su ovde, tako i svima što su ostali kod kuće. Šaljem poruku svima širom sveta, da shvate da smo u veoma teškom trenutku zbog virusa koji nas je snašao. Želim svima da ostanu pozitivnih misli i da veruju da ćemo prevazići sve", dodao je Rafa.

Nadal je pobedom nad Đokovićem izjednačio i oborio brojne rekorde, ali trenutno ne razmišlja o njima.

"Bila je ovo jedna veoma teška godina, ali pobediti ovde mi znači sve. Ne razmišljam o rekordima, Federeru ili Novaku, meni je sada bitan Rolan Garos, on mi je sve u karijeri, ovde sam imao najznačajnije trenutke i zato kažem svima u publici, samo igranje ovde je meni inspiracija, mnogo lepih emocija imam ovde i neću nikad zaboraviti ostvarene uspehe", zaključio je Nadal.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво