Читај ми!

Kasno buđenje Đokovića, Nadalu trofej "kod kuće“

Španac Rafael Nadal savladao je Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 6:0, 6:2, 7:5, i osvojio 13. titulu na Rolan Garosu. Naš teniser zapretio tek u trećem setu, ipak nije imao snage za više. Španac se izjednačio s Rodžerom Federerom po broju osvojenih grend slem trofeja – 20.

Velika borba, mnogo trčanja, nemogućih poteza, uspešnih i neuspešnih drop-šotova, sve u čemu teniski sladokusci uživaju, prikazali su nam Đonović i Nadal. Ipak, izostala je rezultatska neizvesnost. Španac je delovao sigurnije, snažnije, odličan je bio u svim elementima igre. Naš teniser je pokušao sve: menjao ritam, bivao agresivniji, ipak nije pronašao dobitnu formulu i Nadal je zasluženo stigao do 13. trofeja na Rolan Garosu.

Đoković nikako nije uspevao da "pronađe" prvi servis. Poražavajuća statistika od 35 procenata dovaljan je pokazatelj koliko je Nadalu bio olakšan posao u prvom setu. Novak se borio, pokušavao da stigne svaku loptu. Propustio je nekoliko brejk šansi, ali nikako nije uspevao da osvoji svoj servis u prvom setu.

Protivnik to koristi i osvaja prvi set sa 6:0. Prosečno svaki gem je trajao više od šest minuta. Bilo je momenata kada je Novak uspevao da parira danas raspoloženom Nadalu. Međutim, to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zapreti.

Slična slika i u drugom setu. Novak je pokušao agresivnijom igrom, pre svega da svaki forhend bude potencijalni poen. Međutim, iz toga je proizašlo da je sve više grešio, odnos u greškama u drugom setu bio je 17:4. Uspeo je na startu seta da osvoji svoj servis, potom da zapreti na Nadalov. Ipak, sigurni Španac je odbio sve napade našeg tenisera, dva puta mu oduzeo servis i ubedljivo dobio i drugi set sa 6:2.

Novak je konačno imao "pomoć" prvog servisa, delovao je nešto sigurnije u trećem setu. Ipak, ne uspeva da osvoji brejk priliku, poslednju koju nije iskoristio imao je u prvom setu. Protivnik prvi dolazi do brejka prednosti, međutim, naš teniser konačno uspeva da uzvrati i izjednači na 3:3.

Najveća borba viđena je u trećem setu. Oba tenisera su konstantno pritiskala servis protivnika. Ipak, nije bilo brejka sve do samog finiša seta, kada Nadal uspeva da oduzme servis našem teniseru i povede sa 6:5. Potom je osvojio i svoj servis i stavio tačku na set i meč – 7:5 u trećem setu.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара