Verdasko diskvalifikovan sa Rolan Garosa, Španac besan na organizatore

Fernando Verdasko diskvalifikovan sa Rolan Garosa zbog pozitivnog testa na kovid-19.

Problemi u Parizu se samo gomilaju. Posle Damira Džumhura, čiji je trener bio pozitivan na kovid-19, diskvalifikovan je i Fernando Verdasko.

Španac je putem društvenih mreža iskalio bes, ali i objasnio situaciju u kojoj se našao.

"Nažalost, ove godine neću igrati na Rolan Garosu. U avgustu sam 'preležao' kovid-19, bez simptoma, pratio sam sva uputstva i vratio se svojoj rutini nakon dva negativna testa. Od tada, uradio sam test nekoliko puta i svaki put je bio negativan, uključujući i onaj koji sam radio pred turnir u Rimu".

Verdasko je bio negativan i pred turnir u Hamburgu, od kojeg je odustao kako bi se bolje pripremo za Rolan Garos.

"Sa timom i porodicom sam doputovao u Pariz u utorak i svi smo testirani. Svi su dobili negativne rezultate osim mene. Objasnio sam sve šta mi se dešavalo u proteklom periodu i zatražio novo testiranje. Organizatori Rolan Garosa su, uprkos svemu, odbili moj zahtev i diskvalifikovali me. Juče sam uradio dva PCR testa i jedan serološki, u svojoj režiji i u različitim laboratorijama i danas su stigli rezultati - svi su negativni", napisao je Verdasko.

"Besan sam i frustriran zbog organizatora Rolan Garosa, jer mi nisu dozvolili da učestvujem na tako velikom turniru, a nisu mi dali ni priliku da se još jednom testiram i dokažem da se na prvom testiranju dogodila greška".

Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu moći će da prisustvuje samo 1.000 ljudi dnevno

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je dobar žreb za Rolan Garos, a u glavnom žrebu se našao i Nikola Milojević