Читај ми!

Srpski derbi Đokovića i Krajinovića, Lajović protiv Nadala u Rimu

Mečeve trećeg kola mastersa u Rimu, koji su na programu u petak, obeležiće srpski derbi između Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića, kao i okršaj našeg Dušana Lajovića sa Rafaelom Nadalom. Tekstualne prenose oba meča pratite na našem portalu.

Srbija će sigurno imati barem jednog predstavnika u četvrtfinalu, pošto će na Centralnom stadionu Foro Italika "rekete ukrstiti" Đoković i Krajinović.

Njih dvojica su bili sigurni na startu turnira – Novak je u dva seta bio bolji od domaćeg igrača Salvatorea Karuza, dok je Filip nastavio sa sjajnom formom i eliminisa Feliksa Ože-Alijasima i Marka Čekinata.

Đoković i Krajinović do sada su se sastali samo jednom u zvaničnim mečevima i, interesantno, Filip je taj koji vodi u pobedama.

Jedini put igrali su 2010. godine na Serbian openu u Beogradu, kada je višestruki osvajač grend slemova morao da preda zbog povrede, nakon što je izgubio prvi set sa 6:4. Momak iz Sombora je jedan od retkih igrača na ATP turu koji protiv svetskog "broja 1" ima pozitivan skor, a dobio ga je i na nedavno završenom egzibicionom turniru Adrija tura u srpskoj prestonici.

Njihov meč postavljen je kao treći na Centraleu, posle okršaja Matea Beretinija i Stefana Travalje, odnosno Simone Halep i Dajane Jastremske, pa neće početi pre 15.00.

Pobednik tog susreta za plasman u polufinale igraće protiv neočekivanog protivnika, boljeg iz duela Lorenco Museti – Dominik Kepfer.

U večernjem terminu još jedna poslastica za srpske navijače, pošto će Dušan Lajović izaći na megdan prošlogodišnjem šampionu Rafaelu Nadalu. Srbin i Španac otvaraju večernji program u Rimu od 19 časova.

Lajović je posle duge serije poraza zaigrao mnogo bolje, ostvario prve pobede u glavnom gradu Italije, a nakon uspeha sa Davidovičem Fokinom, posebno će pamtiti trijumf nad Milošem Raonićem u tri seta.

S druge strane, "bik sa Majorke" je zaigrao prvi takmičarski meč od februara jer je do sada pauzirao i nije imao nikakvih problema – prepustio je samo dva gema sunarodniku Pablu Karenju Busti, koji je bio iscrpljen nakon polufinala Ju-Es opena.

Duci i Rafa sastali su se dva puta, oba puta na grend slemovima i drugi igrač planete ima maksimalan učinak.

Dijego Švarcman ili Hubert Hurkač čekaju boljeg iz ovog meča.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 3.465.045 evra, a titulu brani upravo Nadal.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво