Rodik: Đoković je sada čovek koji hoće da ubije Bambija

Endi Rodik, nekada najbolji teniser sveta i osvajač Ju-Es opena, na zanimljiv način je prokomentarisao diskvalifikaciju Novaka Đokovića sa njujorškog grend slema. Đoković je završio učešće na Ju-Es openu u četvrtom kolu, pošto je krajem prvog seta duela sa Pablom Karenjom Bustom, lopticom pogodio linijskog sudiju u glavu.

Novak je nenamerno pogodio ženu koja je pala na zemlju u bolovima, posle čega je odlukom supervizora odstranjen iz takmičenja.

Rodik smatra da je ta situacija dodatno uticala na Đokovićevu već negativnu sliku kod velikog broja navijača.

"U očima navijača, on je sada čovek koji hoće da ubije Bambija", slikovito je Rodik objasnio trenutnu situaciju.

"U ovom periodu njegove karijere, kada svi vole Rodžera Federera i Rafaela Nadala već mnogo dugo, Novak je na neki način negativac."

Amerikanac se osvrnuo i na sam trenutak kada je, kako kaže, Srbin prizvao nesreću.

"Bio je to izuzetno nesrećan trenutak, ali je stavio sebe u poziciju u kojoj je, time što je uradio, prizvao nesreću i već svršen čin. Odatle više nema izvlačenja", istakao je Rodik.

On je dodao da se osvajač 17 grend slemova nije najbolje poneo ni nakon diskvalifikacije.

"Ono što me više brine jeste 20-minutna komunikacija posle incidenta, kada nije delovao previše zabrinuto za gospođin vrat ili šta već, a potom je propustio i konferenciju za medije. To je dodatno pogoršalo situaciju."

Takođe, Endi je prokomentarisao i sve ono u čemu je najbolji srpski sportista učestvovao u poslednje vreme, a tiče se izbora na čelu ATP-a, nove asocijacije igrača, zaražavanja koronavirusom na Adrija turu...

"Poslednjih šest mesecu je za njega bio pi-ar debakl", kazao je Rodik.