Читај ми!

Smit stao u Novakovu odbranu: Zgrožen sam zbog diskvalifikacije, želimo da ga gledamo

Incident na Ju-Es openu u kojem je Novak Đoković pogodio linijskog sudiju jedna je od glavnih sportskih tema širom sveta. Učestvujući u sportskoj diskusiji "Prvi utisak", najplaćeniji novinar i analitičar I-Es-Pi-Ena Stiven Ej Smit, stao je u odbranu srpskog tenisera.

Đoković je, nenamerno, pogodio ženu koja je bila linijski sudija, zbog čega je diskvalifikovan sa Ju-Es opena i kažnjen novčano i oduzimanjem bodova.

Među velikom broju ljudi koji staju u odbranu srpskog tenisera, našao se i Stiven Ej Smit, novinar i analitičar I-Es-Pi-Ena, jedan od najpoznatijih i najplaćenijih u svojoj branši, poznat po reakcijama na "vruće" teme.

"Zgrožen sam. Želim da budem pažljiv u izboru reči. Džon Mekinro je odličan teniski igrač i analitičar, višestruki prvak, znamo njegov rezime. Bio je sjajan i bio je vatren. Da takva osoba izađe u javnost i priča o ponašanju Đokovića i o tome kako je razočaran, to su gluposti. Isti onaj Mekinro koji je terorisao sudije u vreme kada je igrao", rekao je Smit.

Stiven Ej navodi da Đoković nije ni morao da igra Ju-Es open, te da je iz najbolje namere došao u SAD.

"Naravno da nije to namerno uradio, nije ni gledao, očigledno se radi o nesreći. Nalazimo se u vremenu globalne pandemije, veliki broj tenisera ne želi uopšte da učestvuje na turnirima. I onda imamo najboljeg na svetu, koji se pojavi za vreme pandemije, iako ne mora i zato što napravi grešku, oni ga pošalju kući. Morate da se šalite, očigledno da nije bilo namerno. Okej je uraditi nešto po tom pitanju, ali ne poslati ga kući", dodao je novinar I-Es-Pi-Ena.

"Ovo je velika nepravda i prema navijačima i ljubiteljima tenisa. Ako gledate tenis, navedite mi tri tenisera koje biste radije gledali, pogotovo tokom pandemije, nema ih", izjavio je Smit.

 "Zaustavite meč, posvetite tome pažnju i neka nastave neki drugi dan sa mečom. Srećni smo što uopšte može da se igra, ali onda pošaljete čoveka kući zbog nesreće? To je suludo", zaključio je američki novinar.

 

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије