Читај ми!

Novak izgubio set, pa pregazio Edmunda za treće kolo Ju-Es opena

Novak Đoković savladao je Britanca Kajla Edmunda sa 3:1 u setovima, čime se plasirao u treće kolo Ju-Es opena. Naredni rival najboljem srpskom teniseru biće Nemac Jan-Lenard Štruf, a meč se igra u petak.

Đoković je protiv Edmunda ostvario 25. trijumf u ovoj sezoni u kojoj još nije osetio gorčinu poraza i plasirao se u treće kolo američkog grend slema.

Prvi set osvojio je Edmund posle velike borbe i taj-brejka. Nismo videli brejk u prvom delu igre, iako je Đoković bio bliži da oduzme servis rivalu.

Na kraju, Britanac dobija taj-brejk rezultatom 7:5, što je prvi izgubljeni 13. gem za Novaka u ovoj sezoni (prethodnih 10 je rešio u svoju korist).

Međutim, iako je u pojedinim trenucima pružio žestok otpor, jedan osvojen set je sve što je Edmund uradio na ovom meču.

Đokoviću je jedan brejk u drugom setu bio dovoljan da dođe do izjednačenja - 6:3, dok je u trećem delu igre viđena serija brejkova na obe strane.

Novak je čak dva puta gubio svoj servis, ali je tri puta uzastopno dobija gemove u kojima je protivnik servirao i taj deo igre rešio u svoju korist 6:4.

U četvrtom setu Novak pravi brejk već na samom startu, a potom još jednom oduzima servis rivalu za mirnu završnicu meča (6:2) i trijumf od 3:1 u setovima.

Sledeći rival Đokoviću biće Nemac Jan-Lenard Štruf, koji je u tri seta bio bolji od Amerikanca Majkla Moa.

Đoković je nedavno igrao protiv Štrufa u četvrtfinalu Sinsinatija, a kao pobednik je izašao posle dva odigrana seta 6:3, 6:1.

Meč između Đokovića i Štrufa na programu je u petak.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије