Đoković sa danom zakašnjenja igra polufinale Sinsinatija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće polufinale Sinsinati mastersa protiv Roberta Bautiste Aguta, a taj meč na programu je ne pre 21.00 po srednjoevropskom vremenu. Đoković i Bautista Agut boriće se za finale Sinsinatija sa danom zakašnjenja, zbog jednodnevnog bojkota sporta na američkom kontinentu. Tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Dvojica igrača trebalo je da se nađu na terenu u četvrtak, ali je zbog obustave takmičenja njihov meč pomeren za petak.

Razlog je skretanje dodatne pažnje na borbu protiv rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti, nakon što su organi reda sedam puta upucali tamnoputog Amerikanca Džejkoba Blejka.

Zbog toga su odloženi svi mečevi na turniru, kao i utakmice NBA plej-ofa, ali će takmičenje biti nastavljeno u petak.

Đoković i Bautista Agut neće početi pre 21 sat po našem vremenu, pošto će na teren nakon što se završi prvo polufinale, u kojem se sastaju Stefanos Cicipas i Miloš Raonić.

Osvajač 17 grend slem titula je uprkos povredi vrata stigao do polufinala na prvom turniru na kojem učestvuje posle šest meseci, a sada ima šansu da ode i korak dalje. Iz meča u meč je podizao formu, da bi u četvrtfinalu deklasirao Jan-Lenarda Štrufa za samo sat vremena.

Na drugoj strani, španski igrač je eliminisao prošlogodišnjeg šampiona Danila Medvedeva, posle preoketa – 1:6, 6:4, 6:3.

Novak i Roberto će odigrati ukupno 12 zvanični duel, a do sada srpski teniser ima osam pobeda i tri poraza. I pored toga, Španac je uvek važio za neugodnog rivala Srbinu, a upravo je u poslednja tri meča došao do dve pobede - prošle godine u Dohi i Majamiju.

Ukoliko prvi reket sveta prebrodi i ovu prepreku, zaradiće nove bodove jer je prošle sezone takmičenje završio u polufinalu. Plasmanom u finale bi dobio još 240, dok bi eventualnom titulom uvećao prednost nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom na 1.010 bodova.

Đoković i Bautista Agut počinju oko 21.00, a tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије