Đoković: Povreda vrata me ometa pri servisu, nadam se da će biti u redu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je prvi takmičarski meč posle šest meseci i savladao Ričardasa Berankisa u dva seta. Đoković očekivano nije blistao, ali je uspeo da eliminiše Litvanca, rezultatom 7:6 (7-2), 6:4.

Novak je nastupio posle 182 dana pauze zbog pandemije koronavirusa i jasno je da nije na vrhuncu forme, a pored toga ga muči i povreda vrata.

Bol u tom delu je osetio pre dva dana na treningu, zbog čega je u pauzama između setova sa Berankisom morao da zatraži tretman fizioterapeuta.

"Nesreća je da me sada boli posle šest meseci. Smeta mi prilikom servisa, ali je bolje nego što je bilo juče i prekjuče, tako da je to dobar znak. Nadam se da će sve biti u redu", rekao je Đoković posle meča.

Šampion iz 2018. se osvrnuo i na nešto drugačije uslove na terenima Ju-Es opena, gde se igra Sinsinati masters.

"Ne znam šta su uradili sa podlogom, ali je 20-30% brža nego što je bila. Moraću da se naviknem, biće mi potrebno malo više vremena", dodao je Novak.

Prvi reket sveta će se za plasman u četvrtfinale boriti sa domaćim igračem Tenisom Sandgrenom, koji je iznenadio Feliksa Ože-Alijasima sa 6:7 (4-7), 6:2, 7:6 (7-5).

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије