Poznat Đokovićev put na prvom turniru u Njujorku – i neće biti lak!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće imati lak put na mastersu u Sinsinatiju, prvom takmičarskom turniru na kojem će nastupati posle više od šest meseci. Đoković će pred sobom imati teške protivnike na turniru iz serije 1.000, koji je zbog pandemije koronavirusa prebačen u Njujork.

Na ceremoniji koja je održana u četvrtak uveče po srednjoevropskom vremenu, objavljen je kompletan žreb, a osim Novaka, svoje protivnike saznali su Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Prvi reket sveta je kao nosilac slobodan na startu takmičenja, dok će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz meča između Tomija Pola i još nepoznatog kvalifikanta.

U trećem kolu neće imati preterano težak zadatak, ali hoće izazov ukoliko do tog dela dođe 19. nosilac, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim.

On će u prvoj rundi igrati protiv Nikoloza Basilašvilija, a pobednik tog duela protiv boljeg iz okršaja Paolo Lorenci – Tenis Sandgren.

U Đokovićevom delu žreba, odnosno na putu do polufinala, Novak može da ima nekoliko protivnika – najzvučnija imena svakako su Marin Čilić i Denis Šapovalov, čiji će derbi obeležiti uvodno kolo, dok svoju šansu vrebaju Aleks de Minor, Borna Ćorić i David Gofan. Belgijanac je projektovani Đokovićev protivnik u četvrtfinalu.

Polufinale bi, kao i prošle godine, moglo da mu donese okršaj sa Danilom Medvedevom, koji ga je tada pobedio, ukoliko Rus prebrodi svoje prepreke, među kojima je najteža Roberto Bautista Agut iz Španije.

Agut bi na svom putu mogao da se sastane sa Dušanom Lajovićem u drugom kolu, ukoliko prvo eliminiše Rišara Gaskea, a Lajović savlada još jednog neugodnog Španca – Pabla Karenja Bustu, potom i verovatno Karena Hačanova.

Na potpuno suprotnoj strani žreba nalazi se Filip Krajinović, koji u prvom kolu igra protiv i dalje nepoznatog kvalifikanta.

Već u drugom kolu očekuje ga duel sa Dominikom Timom, od kojeg je izgubio na nedavno završenom Adrija turu. I Grigor Dimitrov se nalazi u tom delu žreba i on je mogući protivnik Tima ili Krajinovića u trećoj rundi.

Iz te polovine, osim Tima, glavni favoriti za plasman u finale su Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Masters u Sinsinatiju na programu je od 22. do 28. avgusta i igra se za nagradni fond od 6.297.000 dolara.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије