Mari: Kako stići do Pariza iz Njujorka, izolacija da ili ne?

Britanski teniser Endi Mari spreman je da preuzme rizik putovanja kako bi igrao na ovogodišnjem Ju-Es Openu, ali želi da ima jasnu situaciju po pitanju izolacije pri povratku u Evropu iz Njujorka zbog koronavirusa.

Teniska sezona trebalo bi da se nastavi 20. avgusta, kad je predviđen početak Sinsinati mastersa, koji bi trebalo da bude uvertira za Ju-Es Open, čiji je start planiran za 31. avgust.

"Nadam se da ćemo pre odlaska znati da po povratku iz SAD nećemo morati u izolaciju. U tom slučaju, oni koji postignu dobar rezultat na US openu, u Pariz mogu doći dan pre Rolan Garosa, a to ne može tako", rekao je Mari, prenose britanski mediji.

Britanac, koji je poslednji zvanični meč odigrao u novembru prošle godine, izjavio je da se oseća relativno dobro, kao i da je željan nastupa na velikim takmičenjima.

"Nisam imao priliku ga igram na mnogo gren slem turnira. Ne znam koliko mi ih je još ostalo. Osećam se relativno dobro. Naravno da rizik postoji, ali želim ponovo da pokušam da igra i uživam na najvećim turnirima", zaključio je Marej.