Nikad jače prvenstvo Srbije: Kecmanović, Troicki, Džumhur...

Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu, u muškoj i ženskoj konkurenciji, biće veoma zanimljivo jer će se na terenu pojaviti neka poznata imena u svetskim okvirima poput Miomira Kecmanovića, Viktora Troickog, Damira Džumhura, odnosno Ivane Jorović. Šampionat u muškoj konkurenciji počinje 2. avgusta, a u ženskoj dan kasnije.

Najbolje rangiran teniser u muškoj konkurenciji je Kecmanović, 47. na ATP listi, koji će braniti boje TK Đukić, a pored njega učestvovaće i srpski Dejvis kup reprezentativci: za Crvenu zvezdu (Danilo Petrović (157. na ATP listi), Viktor Trociki (184), Miljan Zekić (514), odnosno za TK TAŽ (Nikola Milojević (145) i Peđa Krstin (246).

Za TK Đukić igraće i najbolji teniser BiH Damir Džumhur (107), kao i najbolji dubl igrač Srbije Nikola Ćaćić (59. na ATP listi u dublu).

Kod dama "prva tabla" biće članica "TA Tipsarević" Bugarka Izabela Šinikova (187. na VTA listi), zatim sledi Fed kup reprezentativka Srbije Ivana Jorović (228), koja će braniti boje TK Novak, a uz Ivanu tim TK Novak čine i VTA igračice: Draginja Vuković (644) i Elena Milovanović (924).

Šampionat u muškoj konkurenciji počinje 2. avgusta, a u ženskoj dan kasnije.