Italijan je još 2004. znao da je Novak nešto posebno

Bivši italijanski teniser Filipo Volandri prvi je čovek koji je Novaka Đokovića pobedio u jednom meču na ATP-ju. Bilo je to davne 2004. godine, kada je Novak debitovao na turniru u Umagu.

Volandri je pobedio rezultatom 7:6 (7-5), 6:1, iako je imao ubedljivu prednost u prvom setu od 5:1.

Italijan je istakao da je već tada znao da se radi o nesvakidašnjem talentu, koji je, ispostaviće se, postao jedan od najboljih tenisera u istoriji "belog sporta".

"Razgovarao sam sa nekim kolegama posle tog susreta i rekao im: 'Taj momak je stvarno dobar'. Svi su mi odgovorili da sam mogao da pobedim sa 6:1, 6:1, ali sam bio u pravu! Poveo sam lako, već sam bio dobar igrač, a on je reagovao na način koji me je iznenadio", prisetio se Volandri.

Dodao je da retki igrači mogu tako da odreaguju u trenucima u kojima ubedljivo gube.

"Uprkos tome što je imao problema sa disanjem, imao je reakciju iznutra, to je nešto što imaš ili nemaš - može da se radi na tome, ali uglavnom se sa tako nečim rađaš, da se nikada ne predaješ. To na 1:5, bilo je stvarno impresivno."

Đoković je tada imao 17 godina, a sada ima 17 Grend slem titula.

"Još tada je fizički u smislu fleksibilnosti bio na višem nivou. Skakao je svuda po terenu, udarao je sa mnogo spina, a da nije bio mnogo fizički jak. To je razlika između šampiona i normalnih igrača, šampionima ne treba toliko snage da naprave spin ili da brzo udare loptu. Teško je objasniti to kada je neko drugačiji, to se vidi u ponašanju, mentalnoj snazi. Još kao mlad Đoković se sa lošim momentima nosio kao profesionalac", zaključio je 38-godišnji Volandri.

Italijan je u karijeri osvojio dve titule, bio je 25. na svetu i igrao je osminu finala Rolan Garosa 2007. godine.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво