Novak može da odahne – u Madridu bez karantina, ali sa publikom

Najbolji teniseri sveta, među kojima je i Novak Đoković, mogu da odahnu jer na mastersu u Madridu neće postojati karantin zbog pandemije koronavirusa, prenosi madridski "As". Španski listi navodi da će turnir u "magičnoj kocki" biti organizovan po planu i da učesnici neće morati u dvonedeljni karantin.

Potvrda toga nalazi se u objavljenim merama španske Vlade u čijem se odeljku 595 ističe da karantin nije neophodan "za visoko kvalifikovane radnike čiji posao je obavezan i ne može biti odložen ili rađen povremeno, uključujući učesnike vrhunskih sportskih događaja koji se održavaju u Španiji".

Nacionalni sportski savez (CSD) potvrdio je za As da se u Španiji već organizuju neki međunarodni sportski događaji na kojem učešće imaju sportisti koji su doputovali i naveo da je jedan od primera Moto GP, koji je startovao prošle nedelje u Heresu.

To znači da bi Đoković mogao da planira nastup na Ju-Es openu, ali i Madridu, bez obzira na termine koji se preklapaju.

Grend slem u Njujorku, na kojem svetski "broj 1" ima želju da učestvuje ukoliko ATP reši problem sa dvonedeljnim karantinom za svakoga ko napušta Ameriku, traje od 31. avgusta do 13. septembra, kada počinje takmičenje u prestonici Španije.

Novak bi i u slučaju titule u "velikoj jabuci" mogao da prijavi Madrid jer je kao nosilac slobodan u prvom kolu, što znači da bi prvi meč igrao u utorak ili sredu.

Takođe, u "magičnoj kocki" bi mečevi mogli da budu igrani pred publikom, potvrdio je direktor turnira Felisijano Lopes.

"Uvereni smo da će biti gledalaca. Radimo na tome sa nadležnim organima, predstavili smo im naš protokol pre nekoliko dana. Iznenadili su se koliko su striktna pravila, kada je reč o bezbednosti navijača i naročito igrača. Sigurno smo da će ga odobriti", rekao je Lopes.

Đoković bi trebalo da nastavi sezonu na mastersu u Sinsinatiju, posle čega bi igrao Ju-Es open. Kako sada stvari stoje, mogli bismo da ga gledamo i u Madridu, a potom u Rimu i Parizu, gde se od 27. do 11. oktobra igra Rolan Garos.

Srpski igrač aktuelni je šampion, dok je Rafael Nadal već potvrdio učešće na mastersu u Madridu.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво