Đoković u Beogradu nastavio treninge na betonu, čeka odluku za Sinsinati i Ju-Es open

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vratio se u Beograd posle posete Bosni i Hercegovini i nastavio sa treninzima pred nastavak sezone. Đoković je na terenu sa tvrdom podlogom SC Novak na Dorćolu trenirao sa Filipom Krajinovićem.

Najbolji teniser sveta se potpuno oporavio od kovida 19, a posle nekoliko dana odmora provedenih sa porodicom u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, Novak se u Beogradu vratio redovnim treninzima.

Novak je na betonu odradio trening sa Filipom Krajinovićem i tako dodatno potvrdio pretpostavke da planira odlazak u SAD i nastup na Ju-Es openu.

On je, kako su ranije preneli španski mediji, izrazio želju da igra u "velikoj jabuci", ako tamošnje vlasti do kraja jula reše situaciju u kojoj svi koji se vraćaju iz Amerike moraju u dvonedeljni karantin.

Svetski "broj 1", grend slema u Njujorku, ima u planu nastup na mastersu u Sinsinatiju.

Sezona bi trebalo da se nastavi u Vašingtonu 14. avgusta, a potom slede spomenuti Sinsinati i Ju-Es open u Njujorku, te Kicbil, Madrid, Rim i Rolan Garos.

Novak je već ranije izjavljivao kako želi da igra u Njujorku i pokuša da osvoji novi grend slem, uprkos vrlo komplikovanoj situaciji usled pandemije koronavirusa.