Sezona prekinuta posle dva meseca, ATP planira Završni turnir u Londonu

Čelnici Teniske asocijacije profesionalaca (ATP) planiraju održavanje Završnog turnira u Londonu, uprkos činjenici da je sezona trajala dva meseca i da je prekinuta, a i da je neizvesno u kakvom će se obliku nastaviti.

Početkom marta zbog epidemije koronavirusa otkazan je masters u Indijan Velsu, nakon čega su krenula serija otkaza i potpuni prekid sezone.

Ona bi trebalo da bude nastavljena 14. avgusta turnirom u Vašingtonu, ali je i to pod velikim znakom pitanja zbog loše epidemiološke situacije.

Međutim, to ne sprečava ATP da planira jedan od najvažnijih turnira, na kojem tradicionalno učestvuju osmorica najboljih iz aktuelne sezone. Turnir u londonskoj "O2 areni" zakazan je za 15. novembar i, posle sastanka čelnika i igrača, plan je da bude održan bez prisustva publike.

Na video-konferenciji preko "Zuma" vodeći ljudi muškog tenisa istakli su nameru da organizuju događaj koji se punu deceniju igra u prestonici Engleske i koji svake godine poseti više od 250.000 gledalaca.

"Naša namera je da završimo sezonu sa Završnim turnirom u Londonu, uključujući i potencijalni scenario sa smanjenim brojem ili bez publike, u skladu sa merama britanske Vlade", rekao je portparol ATP-a za Dejli Mejl.

Završni turnir doživeo je veliki uspeh u Londonu od 2009, a osim finansijskog, jedan od razloga za ovoliko insistiranje jeste i što će se od 2021. preseliti u Torino.

"Radimo na završnom delu provizornog kalendara za 2020. godinu i očekujemo nove informacije do kraja jula. Sa globalnom televizijskom publikom i velikim sponzorskim pulom, računica je da bi turnir bio 'vidljiv' i iza zatvorenih vrata, poslednji put u Londonu, pre nego što se preseli u Torino sledeće godine", dodao je portparol.

U ATP-ju smatraju da bi epidemiološka situacija trebalo da bude povoljna za održavanje turnira, ali će on zavisiti od mnogo faktora, među kojima je i činjenica da je odigrano samo 17 turnira širom sveta u prva dva meseca.

Trenutno je u Americi takvo stanje da je nastavak sezone neizvestan i od toga će mnogo zavisiti i održavanje Završnog turnira u Londonu.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво