Hitan sastanak teniskih čelnika, američka turneja pod znakom pitanja

Nastavak teniske sezone i američka turneja koja bi trebalo da počne 14. avgusta pod znakom je pitanja i postoji šansa da bude odložena, zbog čega su čelnici svetskog tenisa zakazali hitan sastanak, piše španska "Marka". Jedan od najpopularnijih španskih listova saznaje da će vodeći ljudi Teniske asocijacije profesionalaca (ATP) i sami igrači u ponedeljak održati sastanak preko aplikacije "Zum".

Zbog loše situacije na američkom kontinentu i činjenice da i posle nekoliko meseci epidemija koronavirusa ne jenjava, štaviše se i pogoršava, sve su glasniji navodi da teniska sezona neće biti nastavljena.

Prvi turnir, prema novom kalendaru ATP-a, trebalo bi da počne 14. avgusta u Vašingtonu, posle čega su na programu masters u Sinsinatiju i Ju-Es open.

"Čelnici ATP-a žele da razjasne sve nedoumice koje profesionalni igrači imaju u vezi sa kalendarom, putem u Sjedinjene Američke Države, 'mehurom' u Njujorku, kao i mogućem karantinu po povratku u Evropu sredinom septembra, kako bi nastupali na mestersima u Madridu i Rimu, odnosno Rolan Garosu", ističe Marka.

Zbog promene bodovanja tokom trajanja pandemije, "mnogi igrači su znajuči da neće izgubiti rangirne bodove do sledeće sezone, odlučili da se fokusiraju na evropske turnire i ne nastupe u Vašingtonu i njujorškim turnirima, koliko god jedan od njih bio Ju-Es open".

Bez obzira što su u "velikoj jabuci" zabranjena sva okupljanja do kraja septembra, gradonačelnik Bil de Blasio je potvrdio da će grend slem u toj državi ipak biti igran pred praznim tribinama (od 31. avgusta do 13. septembra). Na dan finala Ju-Es opena u "magičnoj kocki" počinje turnir u prestonici Španije, pa će najbolji teniseri morati da biraju između Evrope i Amerike.

Marka piše i da su Rafael Nadal i Novak Đoković jasno stavili do znanja da neće igrati na terenima Flešing Medouza, iako je najbolji srpski sportista istakao da još nije siguran i da će odlučiti kada budu potvrđeni uslovi za igranje, a u međuvremenu je sa šljake prešao na treninge na tvrdoj podlozi.

Postoji mogućnost da na Ju-Es openu ne vidimo nijednog člana "velike trojke", ali će mnogo toga biti jasnije nakon današnjeg sastanka.

U tekstu se navodi i da će poseban sastanak sa trenerima biti održan u sredu, na temu mera u teniskom kompleksu Bili Džin King i o osiguranju koje treba da pokrije troškove ukoliko se igrač zarazi i bude primoran da ostane u Njujorku dve nedelje.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво