Vimbldon daje igračima deset miliona funti za turnir koji se neće igrati

Organizatori teniskog turnira u Vimbldonu, upkros tome što je turnir otkazan, odlučili su da isplate novčane nagrade teniserima i teniserkama koji bi imali pravo direktnog plasmana u glavni turnir, kao i onima koji bi ostvarili pravo nastupa u kvalifikacijama.

Ovogodišnji Vimbldon neće se igrati zbog koronavirusa, što je prvo otkazivanje najslavnijeg turnira na svetu od Drugog svetskog rata.

Organizatori otkazanog teniskog Grend slem turnira u odlučili su da isplate novčane nagrade teniserima i teniserkama koji bi imali pravo direktnog plasmana u glavni turnir, kao i onima koji bi po plasmanu ostvarili pravo nastupa u kvalifikacijama.

Iz "All England Lawn Tennis Cluba " (AELTC) su poručili da će 128 igrača i 128 igračica, koliko ih čini glavni žreb u pojedinačnoj konkurenciji, dobiti po 25.000 funti. Manji iznosi biće isplaćeni onima koji bi nastupili u kvalifikacijama, kao i onima koji bi zaigrali u glavnom turniru parova.

U saopštenju za javnost AELTC-a stoji da će ukupno biti isplaćeno 10 miliona funti nakon što su obavljene konsultacije vezane za isplatu osiguranja u slučaju otkaza turnira.