Američki teniser ima kovid 19, turnir u Atlanti se ne otkazuje

Američki teniser Franses Tijafo zaražen je koronavirusom, rezultat je testa koji je urađen pre nekoliko dana. Trenutno 81. igrač na ATP rang-listi potvrdio je da ima kovid 19 i da se povlači sa egzibicije u Atlanti na kojem je učestvovao, ali je zanimljivo da turnir neće biti otkazan.

Tijafo je testiran u petak, posle meča sa Semom Kverijem, u kojem je pobedio rezultatom 6:4, 7:6 (7-5).

"Nažalost u petak sam testiran pozitivno na koronavirus i moram da se povučem sa turnira. Tokom poslednja dva meseca trenirao sam na Floridi i tamo sam, pre nedelju dana, bio negativan na testu. Ponovo ću biti testiran početkom naredne nedelje i već sam započeo poštovanje protokola u vezi sa karantinom, baš kako mi je i savetovalo medicinsko osoblje u Atlanti. Iako sam bio uzbuđen da se vratim, zdravlje i sigurnost svih ljudi su i dalje glavni prioritet", rekao je Tijafo.

On je tokom susreta uzeo medicinski tajm-aut koji je trajao skoro 15 minuta, ali se vratio na teren i pobedio.

"Bilo je teško, igrao sam dobro, ali sam u jednom trenutku 'udario u zid'. Iskreno sam mislio da ću se povući, ali sam nastavio da pokušavam zbog navijača", rekao je Amerikanac pre nego što je saznao da je pozitivan.

Inače, na turniru u Atlanti, koji nosi naziv Sveamerički timski kup i traje od 3. do 5. jula, učestvuje osam domaćih igrača i igra se pred publikom.

Duel Tijafoa i Kverija gledalo je 450 ljudi, koji su sedeli na tribinama uz obaveznu fizičku distancu.