Đoković pozitivan na koronavirus

Najbolji svetski teniser Novak Đoković saopštio da su on i njegova supruga Jelena pozitivni na koronavirus.

Odmah po dolasku u Beograd, Novak se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna", navodi se u saopštenju. 

Đoković je saopštio da je ideja Adrija tura bila da se pomogne teniserima, dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija.  

"Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi", navodi se u saopštenju.

Završnica turnira u Zadru, druge stanice Adrija tura, otkazana je zbog opasnosti od zaraze koronavirusom, nakon što je Grigor Dimitrov bio pozitivan na testiranju, a pozitivan je i Viktor Troicki, kao i Borna Ćorić.

"Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana", poručio je Đoković.

Brojni mediji i sportisti su kritikovali Đokovića zbog Adrija tura, a poslednji u nizu je francuski Ekip, koji je žestoko napao najboljeg svetskog tenisera.

Američki Sports ilustrejted piše da se najbolji teniser sveta nalazi se pod pritiskom i zahtevom da podnese ostavku na mesto predsednika Saveta ATP igrača.