Da li je Dimitrov stvarno krio simptome tokom Adrija tura?

Bugarski teniser Grigor Dimitrov zarazio se koronavirusom tokom Adrija tura i na društvenim mrežama obelodanio da je test na kovid 19 bio pozitivan, neposredno pred finale turnira u Zadru u kojem je trebalo da igraju Novak Đoković i Andrej Rubljov.

Dimitrov je tokom nastupa u Beogradu i Zadru bio u direktnom kontaktu sa Đokovićem i mnogim teniserima, zbog čega su čelnici turneje odlučili da odlože finale.

Posle testiranja, potvrđeno je da su zaraženi još Viktori Troicki, Borna Ćorić i treneri srpskog i bugarskog igrača, dok su Marin Čilić, Andrej Rubljov, Saša Zverev i Goran Ivanišević imali negativan rezultat na testu.

Međutim, izvori bliski organizatorima Adrija tura saopštili su da je Dimitrov imao simptome kovida 19 i tokom takmičenja u Zadru, gde je učestvovao na turniru, kao i u mnogim drugim sadržajima.

Prethodno je bio u Beogradu, potom nakratko boravio u Bugarskoj, da bi osetio poteškoće od dolaska u Hrvatsku. Navodno je od početka turnira osetio malaksalost i slabost, odigrao je tako jedan meč i izgubio ga od Ćorića sa 4:1, 4:1, pre nego što je odustao pod izgovorom da ima povredu lakta.

Dva puta je odbio da se testira, odbio i da ispuni određene medijske obavezepravdajući se bolom u laktu, ali je nakon odustajanja otišao u Monte Karlo, gde je potvrđeno da je zaražen.

Odlučio je da javnosti saopšti situaciju na društvenim mrežama, neposredno pred finale Zadra, koje je potom otkazano, a njegov agent Georgi Stoimenov, koji je takođe pokupio virus, priznao je da su napravljene "neke greške".

"Napravili smo greške i nismo dovoljno zadržali disciplinu", rekao je Stoimenov.

"Grigor je veoma pogođen svime što se desilo."

Trenutno 19. igrač na ATP rang-listi je u Beogradu učestvovao u egzibicionoj fudbalskoj utakmici, sa kolegama se provodio u poznatim prestoničkim lokalima, ali je možda i najveću grešku napravio, ako je istina da je osećao simptome kako navode iz organizacije turnira, što ih nije prijavio na vreme.

"Već juče nije osećao simptome. Bio je umoran i imao temperaturu pred svoj meč. Kada je odigrao meč ujtru, trebalo je još jedan popodne, ali nije bio u stanju. Tada je odlučio da se vrati u Monako i da ode na pregled kod doktora. Ispostavilo se da je kovid 19, na koji do tada nismo sumnjali", dodao je Stoimenov.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci koji podstiču sumnju da je možda i bio svestan situacije u kojoj se nalazi, ali je ipak igrao, poput onog kada nije želeo klasično da se rukuje sa Ćorićem po gubitku meča.

Direktor Adrija tura Đorđe Đoković je u jutarnjem programu TV Prva naveo da "Dimitrov nije osećao simptome i, da su postojale bilo kakve indicije da je bolestan, on bi bio testiran na koronavirus".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво