Novak će se u Beogradu testirati na koronavirus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vratiće se u Beograd, gde će biti testiran na koronavirus, posle potvrde da je Grigor Dimitrov zaražen. Đoković je u Beogradu i Zadru, tokom Adrija tura, bio u bliskom kontaktu sa Bugarinom i moraće da uradi test na kovid 19.

Iako će to mnogi uraditi u Hrvatskoj, najbolji igrač sveta odlučio se sa drugačiji korak i povratak u rodni grad.

Kako nije osetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, rešio je da se vrati u Beograd.

U Srbiji će i kontaktirati epidemiologe i obaviti neophodna testiranja na koronavirus.

"Učesnici Adrija tura iz inostranstva, ukljućujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gde je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vreme na direktnoj vezi. Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse", saopšteno je iz Adrija tura. 

Čelni ljudi Adrija tura nagovestili su da će čitava turneja biti otkazana jer moraju da donesu "važnu odluku".

Posle vikenda u Beogradu i Zadru, planiran je turniru Banjaluci, kao i egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu.