Đoković rutinski overio plasman u finale Zadra

Najbolji teniser sveta Novak Đoković overio je plasman u finale turnira u Zadru u okviru Adrija kupa, pošto je u trećem meču u grupi savladao domaćeg igrača Nina Serdarušića. Đoković je bio bolji od anonimnog Hrvata, rezultatom 4:1, 4:3 (7-2).

Đoković je tako ostvario i treći trijumf u Zadru, pa u dobrom raspoloženju dočekuje finalni susret protiv Andreja Rubljova.

Novak i Rubljov boriće se za titulu od 20 časova.

Prvi reket planete je prvo spasao dve brejk lopte, a onda propustio tri, uključujući i jedan odlučujući poen. Međutim, kod rezultata 2:1 je oduzeo servis rivalu i rutinski odservirao za vođstvo u setovima.

U drugom se trenutno 299. igrač na ATP rang-listi bolje držao, odveo set u taj-brejk, gde ipak nije mogao da se nosi sa mnogo kvalitetnijim i iskusnijim protivnikom.

Serdarušić je inače ušao na turnir kao zamena za bolesnog Grigora Dimitrova i ostvario jedan trijumf, pošto je u subotu bio bolji od Peđe Krstina.

"Nino ima veliki potencijal i talenat, želim mu sve najbolje i nadam se da će mu ovo iskustvo pomoći u nastavku karijere. Što se mene tiče, igrao sam veoma dobro sinoć protiv Borne, tako sam nastavio i danas. Nadam se da će slična situacija biti večeras i pozivam vas da dođete u velikom broju i uživate", izjavio je Đoković po okončanju susreta.

Svetski "broj 1" prokomentarisao je i narednog protivnika, sa kojim se do sada nije nikada sastajao.

"Znamo se, iako nikada nismo igrali. To je jedan od najjačih udaraca na ATP turu, posebno sa forhend strane. Prava ruska škola. Ipak, poznajem je, znam šta me očekuje i nadam se najboljem u finalu", zaključio je Novak.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се