Ulaznice za Adrija tur u prodaji – koliko košta da uživo gledate Novaka

Prodaja ulaznica za regionalni teniski spektakl Adrija tur počela je danas u 12 sati, saopštili su organizatori.

Prodaja se vrši preko sajta www.tickets.rs kao i prodajnih mesta Tiket Vižna, a cene su više nego popularne.

Tako će svako ko u Beogradu želi da na delu vidi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića morati da izdvoji 600 dinara, koliko košta karta za dnevni termin za subotu ili nedelju, odnosno za celodnevni program u petak, dok je večernji program tek nešto skuplji - 800 dinara.

Odluku o povoljnoj ceni ulaznica doneo je organizacioni tim Adrija tura, na čelu sa direktorom Đorđem Đokovićem, pre svega kako bi omogućio ljudima koji iskreno vole sport da budu u prilici da uživaju u jednom ovakvom turniru.

"Odluka za cene nije bila laka jer smo morali mnogo toga da uzmemo u obzir, a naročito tešku situaciju zbog koronavirusa. S obzirom na to da je ovo humanitarni događaj i da sredstva idu u dobrotvorne svrhe, kao što su programi ranog razvoja naše dece koje sprovodi fondacija Novak Đoković, izabrali smo da ponudimo povoljne cene", rekao je Đorđe Đoković.

Kako kaže, vodili su se time da četvoročlana porodica može da priušti dolazak na turnir i da uživa u partijama nekih od najboljih tenisera na svetu, kao što su Novak, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, ali i srpskih asova Viktora Troickog, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića...

"Ukupno ih je sedmorica, dok će osmi učesnik beogradskog izdanja Adrija tur to mesto steći kroz TSS tur koji se igra u nedelji pre", ističe Đoković.

Bezbednost posetilaca i učesnika događaja je prioritet svih na Adrija turu.

"Mi kao organizatori najviše od svega brinemo i vodimo računa o bezbednosti, bez obzira na to što su trendovi takvi da se svaki dan smanjuje broj obolelih od koronavirusa. Ne želimo da se bilo ko oseća nebezbedno kada dođe na događaj. Zbog toga svaki gledalac će na ulazu dobiti zaštitnu masku, dezinfekciona sredstva će biti raspoređena svuda po centru, i takođe pre početka i posle završetka svakog sportskog događaja vršiće se dezinfekcija celog centra".

U petak je obezbeđen celodnevni program, koji počinje od 12 sati sa ženskim finalom TSS tura, posle čega na red dolazi muško finale, čiji pobednik stiče pravo igranja na Adrija turu.

Od 16 sati po rasporedu su druga iznenađenja i zanimljvosti za publiku, u čemu će centralno mesto imati Novak Đoković.

U subotu se igraju mečevi u dva termina, baš kao i u nedelju, a najbolji teniser sveta, pod uslovom da stigne do finala, biće učesnik u svakom od njih.

"Želim da napomenem da igrači dolaze besplatno i svi su se odrekli nagradnih fondova u korist humanitarnih organizacija po svom izboru. Svesni su koliko je pomoć širom sveta potrebna. To su sve sjajni momci i njima je bilo sasvim dovoljan argument to što se neko kao što je Novak angažovao za tako veliki događaj."

Đoković veruje da turniri u okviru Adrija tura opravdati očekivanja publike i sportske javnosti, kako u Beogradu, tako i u ostalim gradovima širom regiona.

"Celokupna ideja o Adrija turu je izvanredna, posebno u trenucima kada nema sportskih događaja. Drago nam je što ćemo biti prvi, ili među prvim sportskim događajima na svetu sa publikom, čime ćemo da otvorimo sportski svet", zaključio je Đoković.