Troicki za RTS: Novak i Janko probudili tenis, želim da igram još nekoliko godina

Viktor Troicki spreman je za predstojeće turnire koje u regionu organizuju Novak Đoković i Janko Tipsarević. Viktor otkrio da želi da igra još nekoliko narednih godina, kakva je atmosfera na okupljanjima nacionalnog tima, ali i da supruga i on očekuju prinovu.

Od prošle sedmice teniski svet pokrenut je inicijativama iz Srbije. "Adrija tur" održaće se u Beogradu, Zagrebu, Banjaluci i Crnoj Gori, a posle toga u našem glavnom gradu biće organizovan i "Šampionat Istočne Evrope", na kojima će učestvovati i Viktor Troicki.

"Vratili smo se koliko-toliko normalnom životu posle vanrednog stanja, čim su se otvorili sportski klubovi. Krenuli smo svi sa treninzima, dobra stvar je što smo svi tu od srpskih tenisera. Imamo dobre treninge, što nije slučaj kada je normalna situacija. Spremamo se za predstojeća takmičenja, koja počinju u junu 'Adrija tur" i 'Istern Juropian Čempionšip'. Radujemo se, biće sjajnih igrača", rekao je Viktor gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Troicki se prisetio i sutuacije iz 2013. godine, kada zbog suspenzije nije mogao da učestvuje na turnirima, pa je istu uporedio sa epidemijom koronavirusa.

"Lakše je kada se zna tačno kada će tenis krenuti, onda se spremate za taj datum i tačno znate kada treba da tempirate formu. Posle pauze nikad nije lako vratiti se u pravu formu, potrebno je dva do tri meseca da dođete do idealne spreme. U poslednje četiri godine imao sam dosta pehova sa povredama... Ali, nije isto kada znate datum povratka i tempirate formu", rekao je Troicki.

Turniri koje organizuju Novak Đoković i Janko Tipsarević izuzetno su značajni za "buđenje tenisa" u regionu, ali i šire.

"Već dugi niz godina ne postoje profesionalni turniri kod nas i ovo će biti osveženje za naš tenis. Dolaze neverovatna svetska imena i kod Novaka i kod Janka na turnir. Na 'Adrija turu' osim Novaka učestvuju Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, ali i Dušan Lajović i Filip Krajinović", kaže Viktor, koji će takođe učestvovati na turnirima.

Profesionalni turniri zabranjeni su do 31. jula, ali će verovatno ta zabrana biti pomerena do septembra, pa su turniri u regionu prilika i za vrhunske tenisere da dođu do nekih mečeva.

"Janko Tiparević od 15. juna organizuje 'Istern Juropian Čempionšip' na kojem će isto igrati sjajni igrači. Dolazak su najavili i Rubljov i Hačanov, Čilić i Ćorić... Lepa prilika da ljudi vide inostrane tenisere, nadam se da će biti publike, to još nije odlučeno", kaže Viktor.

Troicki je jedini srpski teniser koji je osvojio sva tri ekipna svetska šampionata – Dejvis kup, ATP kup i Svetski kup u Diseldorfu.

"U tenisu nemamo prile puno da igramo timski, pa je svako okupljanje reprezentacije prilika za druženje. Zaista smo svi bliski i osećamo se kao pravi tim, uvek dajemo maksimum. Nekako je veća odgovornost kad smo u timu i igramo za reprezentaciju. Ostavljamo sve na terenu i nekako smo uvek imali uspeha. Naravno, imamo Novaka Đokovića, koji retko kad gubi. Imali smo prilike da osvojimo još koji Dejvis kup, ali, nadam se, biće prilike", rekao je Viktor.

Troicki je u karijeri osvojio tri ATP turnira, jedan u Moskvi i dva u Sidneju, a najbolji plasman bilo mu je 12. mesto na listi svetskih tenisera.

"Nisam više tako mlad, imam 34 godine i polako privodim kraju tenisku karijeru. Ne razmišljam o kraju, alki sam svestan da sam u poslednjoj fazi. Imao sam dosta pehova sa povredama i pokušavam da se vratim među 100 igrača. I dalje uživam na terenu, volim da igram, da se takmičim. To mi je cilj, zato i želim da igram još i osećam da mogu da se vratim. Planovi su da se u narednih par godina maskimalno fokusiram na tenis. Posle profesionalne karijere verovatno ću ostati u sportu, ali videćemo u kojoj funkciji", kaže Troicki.

Janko Tipsarević je ovih dana postao otac, a i Viktor očekuje prinovu.

"Trogodišnja ćerka gleda tatu, navija. Sviđa joj se tenis, kupio sam joj reket kad je imala godinu dana. Očekujemo bebu, u avgustu je termin. Pripremamo se za još jednog člana porodice. Biće zanimljivo, već je haos, videćemo šta će biti sa još jednom bebicom. Spremni smo", sa osmehom je završio svoje gostovanje Viktor Troicki.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво