"Adrija tur", buđenje tenisa iz sna na Novakov način

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u Beogradu. Povod su turniri koji će se održati u Beogradu, Zadru, Banjaluci i Crnoj Gori. Novak je na konferenciji za novinare istakao da je njihova organizacija u toku. Sigurni su turniri u Beogradu i Zadru, a radi se na organizaciji ostalih.

Na turnirima će učestvovati igrači iz regiona: Novak Điković, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Zverev i Viktor Troicki…

Prvi turnir će biti održan u Beogradu 13. i 14. juna. Potom se "Adrija tur" seli u Zadar – 20. i 21. juna. Naredni turnir bi trebalo da bude održan u Crnoj Gori 27. i 28. juna, a poslednji bi, prema planu, trebalo da bude održan u Banjaluci 3. i 4. jula.

Na kraju, cela stvar će biti zaokružena 5. jula u Sarajevu, egzibicionim susretom koji će odigrati Novak Đoković i Damir Džumhur.

"Izuzetno sam srećan i veoma uzbuđen i radostan što ću imati priliku da igram kod kuće, ovde u Beogradu, i što ću moći da putujem po regionu", započeo je Novak Đoković.

"Apsolutno svi prihodi od sponzorskih ugovora, televizijskih prava, svega internacionalnog ići će humanitarnim organizacijama. One dolaze besplatno ovamo. Znate da kada su u pitanju teniseri iz vrha, postoji određena garancija kada dolaze na turnire. Ovamo dolaze zbog mog odnosa sa njima.

Dolazi i Zverev, pored Tima i Dimitrova. Velike svetske zvezde, drago mi je što ću moći da ih ugostim u svom rodnom gradu. Nadam se da će se do tada, do 13. juna, možda promeniti neke zakonske regulacije i da imamo publiku. Koncept je taj da u svakoj zemlji u saradnji sa lokalnim teniskim savezom organizujemo turnire", rekao je Đoković.

"Mi smo u ozbiljnoj komunikaciji poslednjih mesec dana. Shvatili smo da moramo da uradimo nešto da bismo pomogli mlađim igračima. Kako sada stvari stoje, prvi avgust je određen za početak sezone. Međutim, to će najverovatnije biti prvi septembar, pa se u razgovoru sa Novakom odlučilo da se to premosti", rekao je Dušan Orlandić, izvršni direktor TSS.

Potom je Novak odgovarao na pitanja novinara. Prvo pitanje se odnosilo na egzibicioni turnir u Sarajevu ali i o Novakovoj formi.

"Radimo na cilju da se sve ove lokacije ostvare, uključujući Sarajevo, gde bih odigrao sa Damirom. Naravno, i dubl je u planu. Nisu stoprocentno zakazane lokacije u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Za sada su sigurni Beograd i Zadar.

Za razliku od mnogih igrača, trenirao sam skoro svaki dan jer sam u Marbelji odseo u kući koja ima teniski teren. Igrao sam mnogo, ali to nisam objavljivao na društvenim mrežama, da ne bih izazivao bes drugih tenisera.

Puno sam trenirao na tvrdoj podlozi, nastavio sam ovde na šljaci. Dosta sam trenirao imao sam neki svoj program. Na čitav ovaj 'Adrija tur' gledam ozbiljno. Da organizacija bude visokog kvaliteta. Da se sve zvezde vrate kući sa pozitivnim iskustvom, da budu zadovoljni. Ja sam pokrenuo sve ovo. Nije lako, ali s druge strane mi je zadovoljstvo.

'Adrija tur' će biti na šljaci jer je mnogo lakše organizovati turnir, mnogo terena u regionu je na šljaci. Mnogo lakše organizaciono da sve bude na šljaci. Teško da će ova turneja postati tradicionalna.

Bilo je izvesno da će Miloš Raonić doći, međutim, jutros je poslao poruku i neće dolaziti u Evropu.

Bio sam poslednjih meseci u kontaktu sa Federerom i Nadalom više nego što je bilo uobičajeno, najviše zbog ove situacije sa koronavirusom i to kako će cela situacija uticati na tenis i teniski ekosistem. Federer i dalje ima problema sa povredom i nisam se ustručavao da ga pitam. Sa Nadalom sam pre neki dan pričao o Ju-Es openu, on je nedavno počeo da trenira. Nisam ga pitao, možda ću ga pitati, ali nisam siguran da će pristati. Ne očekujem da će doći.

Forma igrača je u suštini nepoznanica. Zverev mi je rekao da je on sve vreme trenirao u Americi. Dominik je već nekoliko nedelja u trenažnom procesu. Mi smo profesionalni teniseri i nedostaje nam da radimo svoj posao", zaključio je Novak. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво