Da li će se igrati Australijan open? Koje su opcije?

Iako je do turnira ostalo još osam meseci organizatori su u velikom problemu. Izvršni direktor Australijskog teniskog saveza navodi da bi i prvi grend slem sezone mogao da bude otkazan.

Korona virus je zaustavila sport širom sveta. Sportisti se polako vraćaju treninzima, međutim teniseri imaju velike probleme oko nastavka takičenja. Najveći problem predstavljaju putovanje i obavezna izolacija po dolasku u drugu državu.

Izvršni direktor turnira Kreg Tajlej je rekao da su u planu četiri scenarija, ali da će turnir "u svakom slučaju biti kompromitovan".

"Najgori scnario bio bi otkazivanje turnira, a najbolji održavanje turnira sa onim igračima koji uspeju da dođu u Australiju i ispoštuju pravila karantina, uz prisustvo isključivo australijskih navijača", rekao je Tajlej.

Taj najbolji scenario stvorio bi ogromne probleme. Mnoge zemlje insistiraju na dve nedelje izolacije po ulasku u državu. To bi imalo katastrofalne posledice po teniski kalendar. Kako igraći u normalno vreme menjaju države skoro svake nedelje, to deluje nemoguće uskladiti. Još nešto, a kada će igrači trenirati jer su u izolaciji.

Da bi teniser mogao da učestvuje na Australijan openu on bi u Australiju morao da dođe najmanje dve nedljepre početka turnira. Tako da bi svim teniserima najbolje bilo da cele zimske pripreme odrade u Australiji. Kako bi januarsku turneju mogli da odigraju u toj zemlji i tak ose pripreme zaučešće na grend slemu u Melburnu.

Po odlasku iz Australije, ako se situacija do tada ne promeni, u narednoj državi ponovo vi ih čekala dvonedeljna izolacija.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво