Beker: Đoković najviše izgubio zbog prekida sezone

Legendarni nemački teniser Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, izjavio je da je prekid sezone zbog korona virusa najviše štete doneo srpskom asu i svetskom broju 1, rekao je Nemac u intervjuu za Si-En-En.

Beker je mišljenja da se jedino Federer raduje prekidu, jer ostaje vodeći po broju osvojenih grend slemova, a vreme prolazi. O odnosu "velike trojke" Nemac je rekao da je on korektan, ali da tu nema prostora za prijateljstvo, a kao jedini razlog naveo je veliko rivalstvo.

"Možda jedino Federer donekle i uživa u ovome jer nijedan njegov rekord ne može da bude oboren, a Novak je verovatno najviše uznemiren od trojice najboljih. Đoković nije izgubio meč u 2020, prvo je Srbiji doneo titulu na ATP kupu, onda je postao šampion u Australiji, pa u Dubaiju."

Beker dodaje da to Novak nikada ne bi rekao javno, ali da misli da je duboko u sebi razočaran što ne može da igra.

Nemac veruje da će se Nadal uskoro pridružiti Federeru sa 20 osvojenih grend slem titula.

"Očekivao sam da će Nadal ove godine odvojiti Rolan Garos, kao što je to učinio 12 puta, tako da bi se izjednačio sa Rodžerovih 20 titula", rekao je Beker, koji je dodao da misli da će Vimbledon "biti jedina šansa gde Rodžer još može osvoji trofej."

Beker je, takođe, izjavio da, iako postoji veliko poštovanje među "velikom trojkom", zahtevi profesionalnog tenisa i njihovog rivalstva u grand slemu čine ideju o bliskim prijateljstvima nemogućom.

Nemac je priznao da se, iako se Federer, Nadal i Đoković dive jedan drugome i slažu, veza proteže samo ako dele zajednički sud i potencijalno ako sede zajedno.

Nastavio je: "Da li pozovu jedan drugog u Londonu, Parizu, Njujorku i kažu: Hej druže, hoćeš da ideš na večeru?. Sumnjam."

Đoković, Nadal i Federer imaju zajedno osvojenih 56 grand slama.

Šestostruki pobednik grend slem turnira, koji je trenirao Đokovića između 2014. i 2017, opisao je taj tip odnosa između teniskih ikona kao "razumljiv".

"Razmislite o pokretačima Formule 1", objasnio je. "Zamislite da Luis Hamilton ode na ručak sa Sebastijanom Fetelom. Nemoguće!"

"Pogledajte u fudbalu: kapiten Liverpula da ode na odmor sa kapitenom Mančester junajteda. Mislim da je i to nemoguće."

"Mislim da postoji poštovanje, postoji divljenje i da u javnosti ne govore loše (jedan od drugome)."

Federer je o Nadalu govorio u prošlosti, iako se oni "veoma dobro razumeju", nije mislio da su najbolji prijatelji.

Đoković je za Federer rekao da imaju "vrlo dobar odnos" i da "poštuju jedan drugog", ali je rekao i da "nismo prijatelji", to je  zbog njihove konkurencije na terenu.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво