Spektakl u karantinskim uslovima, Nadal okuplja najbolje tenisere na svojoj akademiji

Drugi teniser sveta Rafael Nadal pronašao je način da "oživi" tenis tokom pandemije koronavirusa. Epidemija novog virusa koja je zahvatila više od 2.300.000 ljudi i gotovo sve zemlje na planeti, obustavila je sve sportove, ali Španac je možda došao na revolucionarnu ideju.

"Bik sa Majorke" planira da organizuje kamp na svojoj akademiji tokom karantina i okupi najbolje teniserke i tenisere sveta.

Zvaničnom odlukom ATP i VTA neće biti zvaničnih mečeva najmanje do 13. jula, a spekuliše se i da je teniska sezona završena.

Zbog toga je osvajač 19 grend slem titula došao na ideju koja bi mogla da predstavlja najveći teniski spektakl u poslednjih nekoliko godina. Plan je da vrhunski asovi dođu, žive, treniraju i igraju međusobne mečeve u Manakoru, a mnogi od njih bi bili uživo prenošeni na televiziji.

"Trenutno je tenis najmanje bitna stvar i najvažnija stvar je zdravlje svakoga od nas, ali ako narednih meseci akademija može poslužiti za pomoć drugim profesionalnim igračima, bilo bi mi drago da dođu da treniraju i da se takmiče", izjavio je Nadal.

On je kazao da bi to možda bila najbolja prilika da se igra takmičarski tenis.

"Iako nismo imali planirane turnire, mislim da će nam nadmetanje između sebe pomoći da održimo nivo kada se krug ponovo pokrene i nastavimo sa turnirima", zaključio je Nadal.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво