Zimonjić za RTS: Vreme provodim sa porodicom, treba ostati pozitivan

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je za RTS da treba ostati pozitivan u ovim teškim okolnostima. Vreme u izolaciji provodi sa porodicom - suprugom Minom i decom Leonom i Lunom.

Sportistima nije neobično da budu u karantinu, ali ovo je nešto potpuno drugačije.

"Ovo je situacija koja je vanredna, niko nije imao prilike da bude u sličnoj. Najvažnije je prilagođavanje i da svi budemo kao jedan - da poštujemo pravila i zajedno izađemo kao pobednici. Samo tako ćemo na najbrži mogući način prevazići sve ovo iz najmanje posledica", kaže Zimonjić za RTS.

Izolaciju u vreme koronavirusa provodi sa porodicom i trudi se da ostane pozitivan.

"Sa porodicom, što je jako lepo. Ima se vremena za neke nove stvari, da se čovek posveti sebi, da radi na stvarima na kojima nije mogao... Zajedničko vreme sa najbližima, u mom slučaju sa suprugom Minom i decom Leonom i Lunom, stvarno je dragoceno. Na sve ovo gledam samo pozitivno, jer u teškoj situaciji morate da nađete ono što je pozitivno i okrenuti se ka tome."

Počela su virtuelna takmičenja sportista, pa i tenisera, to ne znači da će najbolji na terenu biti i u virtuelnom meču.

"Nisam još probao ništa što se toga tiče, više posvećujem vreme svojoj deci, igranjem nekih društvenih igara. Neke vežbe mogu da se odrade u kućnim uslovima."

U ovakvim uslovima teško je ostati u formi, ali postoje stavri koje mogu da se vežbaju.

"Sve je moć vašeg uma. Postoje razne stvari koje možete da radite. Naravno, nije isto kao kad provodite vreme na sportskom terenu, koji god sport da je u pitanju. Sigurno će biti potrebno vreme da se sportisti vrate u formu, ali na razne načine mogu da je održavaju. Razne stvari mogu da se vežbaju u ovom periodu, samo treba viti kreativan i ostati pozitivan", rekao je Zimonjić.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије